In een keuken wil jij je thuis voelen toch? Tenminste het is heerlijk als je genoeg ruimte hebt om te koken. Daarnaast is een glimlach op je gezicht ook niet verkeerd. Zoals ieder jaar keren ook dit jaar de keukentrends uit 2019 terug. Is de landelijke keuken nog in? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van apparaten en welke kleuren moet je niet links laten liggen? Je lees het in onze blog met Keukentrends van 2019.

 

 1. Creëer de mooiste looks met de nieuwe keuken kleuren trends
  In een keuken gebruik je voornamelijk effen kleuren, maar het moet natuurlijk niet saai worden. Hoe pak je dat aan? Kies voor een effen kleur die jij tof vindt. Vervolgens voeg je wat decoratie elementen toe. Dat zorgt ervoor dat je keuken stijlvol wordt en je de komende maanden zeker niet gaat vervelen.
 2. Geef je keuken een knipoog met Terrazzo
  Het is voornamelijk heel belangrijk dat je aanrechtblad ruim is, zodat je veel kan experimenteren in de keuken. Maar kies niet alleen voor ruim, want de Italianen hebben weer wat moois ontworpen, namelijk een Terrazzo aanrechtblad. Wij horen je al denken “wat is dat?”. Het is van een grootdeel gemaakt van natuursteen, waardoor het chique en duurzaam oogt. Het aanrechtblad is verkrijgbaar in meerdere tinten.
 3. Meer ruimte nodig? Ga voor een bijkeuken
  Het is toch wel fijn als je iets meer ruimte hebt in je keuken. Dit kan door middel van een bijkeuken. Deze ruimte kun je benutten door er een extra koelkast neer te zetten, een wasmachine en/of een droger. Wat dacht je van een grote grijze kast, met daarin een witte wasmachine en een droger. Dan kun je de andere lege vakken gebruiken voor kristallen, glazen vazen of mooie decoratie.
 4. Zeg hallo tegen inductiefornuis en doei tegen gas
  Maak kennis met een inductiefornuis. Een groot voordeel hiervan is dat er weinig energie verloren gaat tijdens het koken. Dat komt doordat de pannen worden verhit en niet de plaat waar de pannen op staan. Daarnaast wil Nederland ervoor zorgen, dat er in 2050 geen enkel huis meer is aangesloten op aardgas. Zeg ja tegen inductiefornuis en laten we gezamenlijk dit doel realiseren.
 5. Deel de brede keukenlades efficiënt in
  Kasten boven de keuken verdwijnen en brede keukenlades verschijnen. Dit komt voornamelijk, omdat de lades efficiënter in te richten zijn. Ook zorgt het voor een mooie, strakke en rustige uitstraling in de keuken. En niet te vergeten. Je hebt meer opbergruimte. Dus pak je boodschappentas en haal de lekkernijen maar in huis.
 6. Ga je toch voor een stoere of natuurlijke achterwand?
  De achterwand van de keuken kun je vaak het makkelijkste veranderen. Ga je voor een stoere stenen muur of voor een visgraat muur met houten schrootjes? Dat is natuurlijk afhankelijk van je smaak.
 • Stenen muur: Hou je van een stoere look? Dan raden wij een stenen achterwand aan. Op deze manier creëer je een hele gave industriële look.
 • Visgraat muur: Hou je van natuurlijke elementen in je keuken? Dan komt deze achterwand goed van pas. Zo creëer je een natuurgetrouwde sfeer.
 1. Laat de natuurlijke aspecten terugkomen in de keuken
  Met natuurlijke groene planten in je keuken, gecombineerd met hout en grafische elementen creëer je een warme sfeer. Daarnaast komt het natuurlijke aspect veel meer naar voren in je keuken. Dit zou je ook kunnen doen door een groene muur of groene accessoires toe te voegen. Hout draagt hier ook aan bij. Denk hierbij aan een houtenplank of een aanrechtblad van hout en/of een plank die aan de achterwand van de keuken hangt. Ga je echt all the way? Dan is misschien een handgemaakte keuken wel de meest natuurlijke optie die je hebt!

Kun je echte planten niet verzorgen? Ga dan voor kunststof planten.

 

 1. Verstop de keuken
  Door middel van een schuifdeur tussen de woonkamer en keuken. Kun je ervoor kiezen om de keuken te laten verdwijnen of juist open te laat. Zo kun je de heerlijke geur van appeltaart door het hele huis laten gaan. Er zijn nog meer keukenapparaten die je als het ware kan laten “verdwijnen”. Denk hierbij aan uitklapbare afzuigsystem en afzuigsystemen die verwerkt zitten in bijvoorbeeld een Terrazzo aanrechtblad.
 2. Afzuigkappen met een gaaf design
  Ga voor een design afzuigkap van het merk Novy. Ze zijn stijlvol, efficiënt en werken stil. De afzuigkappen beschikken daarnaast ook over goede verlichting. Hierdoor kunnen ze gebruikt worden als lampen. Wil je de afzuigkap uit het zicht hebben? Die mogelijkheid is er ook. Kies voor het merk Miele of Bora. En laat de afzuigkap uit het zicht verdwijnen.
 3. Met de stoomoven maak je de lekkerste gerechten
  Het grootste voordeel van de stoomoven is dat je er heel, erg, veel mee kan bereiden. En het is ook nog eens gezond. Daarnaast zorgt het ervoor dat de voedingstoffen in het eten blijven zitten. Dus als je bijvoorbeeld heerlijke broccoli en boontjes wil bereiden blijven ze mooi groen. En door de stoomoven wordt ook nog de smaak verbeterd. Wie ga jij uitnodigen om de stoomoven te testen?