Een ergonomische bureaustoel is enorm belangrijk om werknemers fit te houden. Een gezonde zithouding is namelijk enorm belangrijk voor de productiviteit, maar ook om het ziekteverzuim tegen te gaan. Als werkgever wil je natuurlijk dat je medewerkers geen lichamelijke klachten ervaren na een werkdag. Zorg daarom altijd voor een ergonomische bureaustoel.

 

In dit artikel hebben wij de 3 grootste voordelen van een ergonomische bureaustoel voor je op een rijtje gezet. Ook geven wij advies waar je op moet letten bij het kopen van een ergonomische bureaustoel. Lees dus snel verder!

 

ergonomische bureaustoel

Voordeel 1. Afgesteld op het lichaam

Een bureaustoel is ergonomisch op het moment dat deze helemaal naar het lichaam van de gebruiker afgesteld kan worden. Door een ergonomische bureaustoel helemaal op maat af te stellen zorg je voor een gezonde zithouding, waardoor vervelende lichamelijke klachten worden voorkomen. Als je momenteel last hebt van lichamelijk klachten kan het overstappen naar een ergonomische bureaustoel ervoor zorgen dat de pijnklachten verminderen of zelfs langzaam verdwijnen.

 

Voordeel 2. Comfortabel

Een ergonomische bureaustoel zorgt niet alleen voor minder lichamelijk klachten, maar ook voor een hoger comfort. Doordat de stoel helemaal naar je lichaam is afgesteld zit je erg comfortabel. Lange tijd zittend werken is dan ook geen probleem meer.

 

Voordeel 3. Gezonder werken

Veel bedrijven investeren steeds meer in gezonder werken. Ergonomische kantoormeubelen zijn hiervoor erg belangrijk. Met name een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau. Deze combinatie zorgt voor een gezonde houding tijdens het werken, waardoor je in de juiste lichaamshouding kunt werken. Als werkgever zal je ervaren dat werknemers langer geconcentreerd en productief kunnen werken.

 

Ergonomische bureaustoel aanschaffen?

Als je van plan bent om een of meerdere ergonomische bureaustoelen aan te schaffen dan heb je de keuze uit vele verschillende modellen. Van peperdure bureaustoelen tot goedkopere opties. Als je een goede ergonomische bureaustoel wilt kopen is het aangeraden om niet de goedkoopste te kiezen. Verdiep je in de mogelijkheden van een bureaustoel en zoek naar reviews om meer te weten te komen over de kwaliteit. Het kopen van een ergonomische bureaustoel is absoluut een goede beslissing waar je geen spijt van zult krijgen. Je zult het effect van ergonomisch werken snel merken binnen je organisatie.