Wonen in Antwerpen is enorm aantrekkelijk. Niet voor niets is Antwerpen de grootste gemeente van België, zo telt de gemeente maarliefst 513.000 inwoners. Maar wat maakt wonen in deze prachtige stad nou eigenlijk zo aantrekkelijk? Wij vroegen het Heylen Vastgoed (makelaar in Antwerpen) en hebben hieronder 5 redenen om in Antwerpen te wonen op een rijtje gezet.

 

1. Grote markt

De Grote Markt vormt het hart van de stad Antwerpen. Het plein is niet alleen een trekpleister voor toeristen, maar ook veel lokale mensen zijn regelmatig te vinden op de Grote Markt. Dit gezellige plein zit vol met restaurants, terrasjes en cafeetjes. Als je woont in Antwerpen is het heerlijk om tijdens een warme zomerdag te genieten van de zon op een van de terrasjes op de Grote Markt. Pure ontspanning.

 

2. Zuiderse stad

Antwerpen is een stad waar het (vooral in de zomer) zalig wonen is door het echte zuiderse gevoel dat er in de stad hangt. De pleinen komen tijdens warme dagen tot leven en dan bruist de binnenstad van gezelligheid door de vele terrasjes.

 

 

3. Stad aan het water

Jarenlang heeft de stad de ligging aan het water genegeerd, er was enkel een grote parkeerplaats aan het water te vinden. Gelukkig zijn die tijden nu voorbij en vind je aan het water het MAS, talrijke stranden, events, hotel boten en nog veel meer.  Hou je ervan om te genieten aan het water? Antwerpen heeft een prachtige ligging aan het water.

 

4. Avontuurlijk

In Antwerpen is altijd wel wat te beleven. Als je één voet buiten de deur zet is het al voldoende om iets te beleven. Er gebeurt altijd wel iets in Antwerpen, zo worden er vele leuke evenementen georganiseerd.