Veel planten hebben namen die hun uiterlijk omschrijven. Zo is het bij het noemen van de naam meteen duidelijk om welke plant het gaat. Zo werkt het ook bij de meeste kamerplanten die vernoemd zijn naar dieren. Het kan zijn dat de plant lijkt op een dier of een onderdeel van het dier. Of ze hebben een andere gelijkenis zoals oorspronkelijk uit hetzelfde gebied komen.

Dolfijnenplant

Deze hangplant is een vetplant met een wel heel bijzondere uiterlijk. Zijn bladeren lijken namelijk op kleine dolfijntjes. Met een uitstekend vinnetje aan de zijkant lijkt het net alsof ze net het water uitspringen.

Kievietsei

Bij het horen van deze naam denk je misschien niet zo snel aan een plant, maar niets is minder waar. Voordat de bloemen van deze plant uitkomen, lijken de knoppen op kleine kievietseitjes. Daarnaast groei deze plant op dezelfde plek waar de kieviet graag vertoeft. Namelijk in vochtige weiden en graslanden.

Paradijsvogelplant

Dit is een erg populaire kamerplant en dat snap je meteen als je ziet wat voor een prachtige bloemen hij groeit. De kleurrijke bloemen hebben veel weg van de paradijsvogel zelf en daardoor is de plant daar ook naar vernoemt.

Olifantenpoot

Een erg makkelijke kamerplant om te verzorgen is de Olifantenpoot. Hij heeft zijn naam te danken aan zijn dikke, ruwe stam die wel wat weg heeft van een flinke poot van een olifant. Daarnaast kan de plant ook bijna zo groot worden als een olifant zelf, namelijk tot wel 8 meter hoog.

Krokodillenplant

Deze leuke kamerplant is een soort varen. De groene bladeren hebben wel wat weg van een krokodillenhuid, omdat ze nerven en een glans hebben die je daar erg sterk aan doet denken. Het lijkt namelijk net of deze plant, net als een echte krokodil, een soort schubben heeft.

 

Op zoek naar kamerplantje? Kijk een bij https://kamerplantje.nl/