Een woning inrichten gaat bij de één gemakkelijker dan bij de ander. Samen met je partner de woning inrichten zorgt vaak voor spanning. Daarom hebben wij 6 stylingtips voor je woning samen gesteld.

Ruimte

Er is niks storenders dan een woning wat volledig vol staat met meubels en accessoires. Zorg daarom voor genoeg ruimte. Heb je niet zoveel ruimte beschikbaar? Ga dan voor een   glazen deur voor in de woonkamer. Hierdoor oogt je woonkamer een stuk ruimer. Zet verder je meubels een stuk uit elkaar, hierdoor lijkt de ruimte ook al een stuk groter. 

Kleur volgorde

We zien vaak dat mensen eerst een kleur uitkiezen voor hun woning en vervolgens op zoek gaan naar passende meubels. We raden dit af. Vaak blijkt het namelijk lastig om passende meubels te vinden bij een bepaalde kleur. We raden aan om eerst meubels te kopen en vervolgens een kleur uit te kiezen. 

 

Decoratie

Veel mensen onderschatten de kracht van decoratie. Hierbij raden we wel aan om niet teveel van het goede aan te schaffen. Ga voor één echte eye catcher. Heb je een mooi kunstwerk voor aan de muur? Hang dit kunstwerk dan op ooghoogte. Dit doen ze namelijk ook bij musea. Op deze manier krijgt het kunstwerk alle aandacht wat het verdient. 

Een mooi vloerkleed

Een mooi vloerkleed maakt of kraakt je woning. Daarom is het belangrijk om voor de juiste kleur te kiezen. Verder is de plaatsing van een vloerkleed ook heel belangrijk. Kies je ervoor om al het meubilair op het vloerkleed te plaatsen of juist alles er van af? Wanneer je een vloerkleed hebt wat groot genoeg is om al je meubilair op te plaatsen dan raden we dat aan. Dit zorgt namelijk voor een luxe uitstraling. Als je een kleine ruimte hebt, raden we aan om voor een klein vloerkleed te gaan en alle meubels van het kleed af te plaatsen. 

Ga voor groen

Wij vinden dat planten thuis horen in elke woning. Planten zorgen ervoor dat je interieur er mooi uitspringt. Bovendien verschonen planten de lucht in een ruimte. Verder zijn er nog meer wetenschappelijk bewezen redenen waarom planten goed zijn voor je gezondheid. 

Planten hebben namelijk een positief effect op je afweersysteem, ze maken je blij, je geneest sneller en ze boosten je productiviteit. 

Een combinatie van stijlen

Vaak zien we dat mensen voor één bepaalde stijl gaan. Hierdoor verliest je woonkamer een stuk karakter. Daarom raden we aan om eens af te wijken van je stijl door een meubel te kiezen van een andere stijl. Zo zorg je voor een goed balans in je woning en voorkom je een overkill in stijl.