Heb je een uitstap gepland naar Scheveningen en ben je sportief aangelegd? Dan hebben we goed nieuws voor je! De badplaats nabij Den Haag is door zijn locatie aan zee een ideale locatie om er actief te sporten. Misschien heb je wel al eens gehoord van SuPpen en powerkiten? Maar wat is dat nu precies?

 

SUPpen in Scheveningen

SUP is de afkorting van Stand Up Paddling, een sport die de laatste jaren niet toevallig uit Hawaii is overgewaaid. Het is dan ook een variant van surfen. Alleen heb je geen torenhoge golven nodig waardoor het ook makkelijk aan onze kust kan worden beoefend. SUPpen in Scheveningen is erg populair geworden, net omdat het door iedereen kan worden beoefend, van jong tot oud. Je hoeft geen surfgod te zijn. Tijdens het SUPpen tracht je rechtopstaand op een grote surfplank je evenwicht te vinden. Met een peddel in de hand beweeg je je vooruit op zee. Hiermee is het de ideale combinatie tussen surfen, balanceren en peddelen. Tegelijk gebruik je ook heel wat spieren, waardoor SUPpen als een goede work-out wordt gezien.

 

Powerkiten in Scheveningen

Aan zee heb je vaak heel wat wind. Dat maakt het vaak een stuk koeler dan in het binnenland. Toch heeft dat zijn voordelen wat actief sporten in Scheveningen betreft. Zo kun je immers de uitdagende sport powerkiten uitproberen. Dit is zowat de gevorderde versie van het gewone vliegeren die je vroeger als kind misschien wel deed. Zoals de naam doet vermoeden speel je immers met de kracht van de wind. Powerkiten in Scheveningen is een erg leuke activiteit als je altijd al graag hebt gevliegerd als kind en het nu iets uitdagender wil. Door de brede stranden en de forse wind die er soms staat, heeft de badstad alle troeven in handen voor een leuke sportsessie kiten. Je kan makkelijk een initiatie volgen waarbij gediplomeerde instructeurs je alle kneepjes van de sport uitleggen.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor kite