Gladde traptreden zijn een van de belangrijkste oorzaken van ongelukken in huis. Als je een marmeren of houten trap hebt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet opeens de trap afskiet als je uitglijdt. Je weet nooit of het je lukt om blessurevrij te landen, dus je moet op tijd maatregelen nemen.

 

Verschillende opties

 

Om ervoor te zorgen dat je traptreden wat stroever zijn zodat er weinig gevaar is dat je van de trap valt zijn er verschillende opties.

Zo kun je tapijt (laten) leggen of ervoor kiezen om halve maantjes of langwerpige stroken tapijt op de trap te plakken. Aan volledig tapijt laten leggen zit een fors prijskaartje, de treden deels van tapijt voorzien is een stuk voordeliger.

Een andere voordelige optie is om je trap te voorzien van antislip trap tape. Dit kun je gemakkelijk zelfs aanbrengen. Het is niet heel ingewikkeld en kost ook niet al te veel tijd. Een ander voordeel van dit tape is dat de trap makkelijk schoon te houden is. Dat is zeker praktisch als je kinderen en/of huisdieren hebt. Ze zijn er in alle kleuren, bijv. antislip trap zwart, beige, wit, bruin enz. Dus altijd een passende kleur!

 

Antislip trap tape aanbrengen

 

Voordat je antislip trap tape gaat kopen is het verstandig om eerst een plan te maken. Hiervoor moet je eerst tellen hoeveel treden je wilt beplakken. Vervolgens moet je bepalen hoeveel tape je per trede wilt aanbrengen. Je moet dit opmeten om te bepalen wat je nodig hebt. Houd ook rekening met dat je misschien een fout kunt maken, dus bereken het niet te krap.

 

Voordat je daadwerkelijk de tape gaat aanbrengen moet je de trap goed schoon en vetvrij maken. Nadat de treden zijn opgedroogd kun je beginnen met de tape aan te brengen. Voor rechtshandige mensen is het meestal het handigste om links op de trede te beginnen. Leg de tape recht op de trede en controleer of deze goed in het midden ligt. Trek dan aan de linkerkant een klein stukje van de beschermlaag af en plak dit op de trede. Trek vervolgens rustig de rest van de beschermlaag weg, terwijl je de tape op de trap aanbrengt. Duw tot slot de tape vanuit het midden nogmaals aan en herhaal deze stappen op de andere treden.

 

Conclusie

 

Als je snel en gemakkelijk je traptreden wilt voorzien van een goede optie om uitglijden te voorkomen dan is antislip trap tape een goede optie. Deze tape is niet duur en het aanbrengen is snel en eenvoudig.