Het is een trend die al een tijdje voortduurt. De populairiteit van meubels van steigerhout groeit nog steeds. Niet alleen buiten, maar ook steeds meer steigerhouten meubels worden in huis gezet.
Steigerhout heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten hout. Ten eerste is het goedkoper dan de meeste soorten hout die gebruikt wordt voor het maken van meubels.
Vooral omdat steigerhout weinig werk nodig heeft voordat het klaar is om gebruikt te worden. De naam steigerhout komt natuurlijk uit de bouw. Dit is het soort hout dat bij steigers als loopplanken worden gebruikt.
Ze worden in grote getallen geproduceert en dat drukt de prijs ook. Ook is steigerhout makkelijk te bewerken. Dit maakt het erg geschikt voor de meubelbouw.

 

 

Steigerhoutenmeubels hebben niet veel zorg nodig. Hetgeen dat slim is om te doen, vooral bij buitenmeubels, is het beitsen van uw meubels. Beitsen is het aanbrengen van een laag beits, een soort olie die
een semi transparante laag aanbrengt op uw meubels. Het is voornamelijk bescherming, maar zorgt ook voor een wat opvallendere kleur van het hout. Er zijn verschillende beits. De een donkerder of glimmender dan de ander.
Ook voor uw meubels is er de ideale beits.

 

Wilt u meer informatie over Steigerhoutbeits? Ga dan naar de site van de onderhouders.