Afgelopen jaar heb ik de stap gezet om het ‘drukke’ leven in de stad Enschede in te ruilen voor het rustige Borne. Ik wilde graag ruimer wonen, rustiger en met meer groen om me heen. Zelf ben ik opgegroeid in een dorp en merkte naar een aantal jaar in de stad te hebben gewoond dat ik toe was aan iets ‘nieuws’. In deze blog lees je hierover meer.

 

Appartement in de verkoop

Toen ik voor mijzelf duidelijk had dat ik wilde gaan verhuizen naar een andere plek heb ik alles in werking gezet. Het begon allemaal bij de Makelaar in Enschede waar ik vorige jaar mee in contact ben gekomen om mijn appartement in de verkoop te zetten. Er was veel vraag naar een appartement in de binnenstad, mijn appartement was dan ook binnen no time verkocht voor een zeer aantrekkelijke prijs. Nadat de verkoop van mijn appartement rond was kon de nieuwe zoektocht naar mijn droomhuis in een dorpje buiten de stad beginnen.

 

Zoektocht naar een woning buiten de stad

Ik merkte al snel dat het lastiger was dat ik had verwacht om een geschikte woning te vinden in een dorp buiten de stad. Het aanbod was klein en de vraag was groot en vaak werd er boven de vraagprijs geboden. Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om contact op te nemen met een Makelaar in Borne. Hier werden al snel mijn woonwensen en behoeftes duidelijk en de makelaar kon aan de slag om een geschikte woning te vinden. Na een aantal weken ontving ik een telefoontje van de makelaar met het bericht dat er een geschikte woning was gevonden en meteen hebben we bezichtiging gepland. Ik was meteen verliefd op deze hoekwoning en zag mijzelf hier zeker wel wonen in de toekomst. Mijn bod is uiteindelijk geaccepteerd en ben nu gelukkig 6 maanden inwoner van Borne, net was rustiger en gemoedelijker dan de ‘grote’ stad.  Natuurlijk heeft een stad zo ook zijn voordelen maar voor mij zaten er meer voordelen aan het wonen in een dorp.