Een systeemplafond is een plafond dat wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen. De vaste onderdelen van een systeemplafond zijn: plafondhangers, profielen, plafondplaten en andere onderdelen zoals ventilatie en verlichting. Systeemplafonds worden vaak gebruikt voor kantoren, bedrijfshallen of vergaderruimtes. Twijfel je nog of een systeemplafond de juiste keuze is voor je ruimte? Wij zetten vandaag de voordelen van systeemplafonds voor je op een rijtje. 

 

De ruimte ziet er netjes afgewerkt uit 

Zonder een systeemplafond zie je de leidingen en buizen die aangelegd zijn lopen. Met een systeemplafond zorg je ervoor dat deze netjes zijn weggewerkt. Het voordeel is dat je er nog steeds makkelijk bij kan voor bijvoorbeeld onderhoud omdat de platen los zitten. Daarnaast zijn systeemplafonds beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen waardoor je ze kunt afstemmen op de ruimte waarvoor je het wilt gebruiken. Een naadloos systeemplafond zorgt voor een nette professionele uitstraling van je ruimte. 

 

Isolering en veiligheid van de ruimte 

Door gebruik te maken van een systeemplafond in je ruimte kan er flink worden bezuinigd op stookkosten. Systeemplafonds zorgen er namelijk voor dat de ruimte thermisch wordt geïsoleerd. Daarnaast hebben systeemplafonds een brandklasse. Deze geeft aan hoe lang het plafond een brand kan tegenhouden. Er wordt dus gebruikt gemaakt van materialen die brandwerend zijn. Dit draagt bij aan de brandveiligheid van de ruimte waar het plafond geplaatst is. 

 

Een positieve invloed op geluiden 

Eén van de grootste voordelen van een systeemplafond die gebruikt wordt voor een kantoor of bedrijf is toch wel de invloed op het geluid. Dit type plafond zorgt namelijk voor een verbetering van de akoestiek waardoor er minder hinder wordt ondervonden van geluiden als geroesemoes of nagalm. De geluidsisolerende werking zorgt ervoor dat er minder geluiden de ruimte in komen, maar ook dat geluiden de ruimte niet verlaten. Twee vliegen in één klap dus! 

 

De ruimte is makkelijker schoon te houden 

Het is natuurlijk erg prettig wanneer een ruimte makkelijk schoon te houden is. Zeker als het om een bedrijfsruimte gaat waar je veel tijd doorbrengt. Een groot voordeel van een systeemplafond kopen is dat de plafondplaten afwasbaar zijn. Dit zorgt voor een verbetering van hygiënische omstandigheden. Ze zijn erg makkelijk te reinigen en vervangen.