Van plan om design eetkamerstoelen te kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. Een mooie set eetkamerstoelen is een meerwaarde voor je interieur, maar daarnaast ook een belangrijke plek om te zitten. Je ontbijt, luncht en dineert op de eetkamerstoelen. Het is dus niet alleen belangrijk hoe de design eetkamerstoelen eruit zien, maar ook hoe ze zitten. Waar moet je allemaal op letten? Lees het in onderstaand artikel!

 

design eetkamerstoelen

Tip 1: Aantal stoelen

Als je al een eettafel hebt is het belangrijk om te berekenen hoeveel stoelen je nodig hebt. Je moet per persoon ongeveer rekenen op 70 centimeter rond de tafel. Deze ruimte heb je nodig om comfortabel te kunnen zitten zonder dat je met de ellebogen elkaar aanstoot. Maar let ook op de tafelpoten. De positie van de tafelpoten kan ervoor zorgen dat er minder zitplaatsen mogelijk zijn. Voordat je op zoek gaat naar een mooie set design eetkamerstoelen is het dus belangrijk om het aantal stoelen te bepalen.

 

Tip 2: Houd rekening met je eettafel

Rekening houden met je eettafel is niet alleen belangrijk voor het aantal stoelen. Je moet namelijk ook rekening houden met de hoogte van dit meubel. Je wilt natuurlijk dat de design eetkamerstoelen gewoon onder de tafel geschoven kunnen worden. Let daarom ook op de hoogte van de eetkamerstoelen.

 

Tip 3: Armleuning of niet?

Een van de eerste punten waarmee je te maken krijgt bij het uitkiezen van eetkamerstoelen zijn de armleuningen. Je hebt natuurlijk de keuze tussen armleuningen of geen armleuningen. Veel design eetkamerstoelen zijn uitgevoerd zonder armleuningen. Wel of geen armleuning is vaak een persoonlijke keuze.

 

Tip 4: Kies een materiaal staal

Als je op zoek gaat naar een set design eetkamerstoelen dan heb je de keuze uit vele verschillende materialen. Veel voorkomende materialen die je tegenkomt bij het zoeken van de geschikte eetkamerstoelen zijn kunststof, hout, metaal, stof en karton. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen. Zo zijn kunststof stoelen gemakkelijk schoon te maken, terwijl stoffen stoelen een stuk moeilijker schoon te krijgen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, daarom is het belangrijk om je hierin te verdiepen.

 

Tip 5: Bepaal je budget

Design eetkamerstoelen kunnen erg prijzig zijn. Daarom is het belangrijk om voordat je op zoek gaat naar een set design eetkamerstoelen om een budget te bepalen. Zo weet je het budget dat je voor ogen hebt en kan je zoeken naar stoelen die binnen dit budget passen.

 

Met deze vijf tips hopen wij dat je met succes op zoek kunt gaan naar een set design eetkamerstoelen die passen bij je interieur!