Heerlijk genieten van een bubbelbad in uw badkamer, dat lijkt voor veel mensen een luxe die te ver weg is, maar niets is minder waar! Een hoek bubbelbad hoeft namelijk niet duur te zijn en kan vaak zonder al te veel sloop- en bouwwerk worden geïnstalleerd. Sommige nieuwbouwwoningen komen zelfs al met een dergelijk bad! Een heerlijk bubbelbad kan gemakkelijk online worden besteld en wordt vervolgens gemakkelijk en snel geïnstalleerd door vakmensen.

 

Hoek bubbelbad in de badkamer, de nodige voorzieningen

Voor het aansluiten van een bubbelbad in uw badkamer heeft u een goede watervoorziening en afvoer nodig. In bijna alle gevallen dient u ook een elektrische voorziening te hebben om gebruik te kunnen maken van eventuele functietoetsen op het bad zelf. Dezer aansluitingen zullen wellicht al op enkele plekken in uw badkamer lopen en het is belangrijk om te weten waar deze leidingen en kabels lopen voordat u een hoek bubbelbad gaat bestellen. In sommige gevallen dienen kabels en leidingen ietwat verlengd of aangepast te worden om het goed aan te kunnen sluiten. In sommige gevallen kiezen mensen om, wanneer ze een nieuw bad laten plaatsen, direct de hele badkamer aan te pakken. Bij een kleine verbouwing als deze, kan het dan ook een goed moment zijn om een dergelijke verandering te overwegen.

 

Meten voor u bestelt

Voordat u een hoek bubbelbad gaat bestellen, is het belangrijk om te meten waar in de badkamer u het bad zou willen plaatsen en welke maten het bad maximaal zou kunnen hebben. Bubbelbaden komen namelijk in standaard groottes en het is belangrijk om de juiste afmetingen te kiezen en hiervoor uw absolute maximum te weten. In sommige gevallen kunt u natuurlijk een hoek bubbelbad op maat laten maken tegen bijbetaling. Hier kunt u bij een aantal bedrijven voor kiezen.

 

Na het bestellen van een bubbelbad

Zodra u de afmetingen van uw badkamer en de plek van het hoekbad heeft berekend, kunt u online op zoek naar het perfecte bad voor uw situatie. Wanneer u een hoek bubbelbad heeft besteld, zal de leverancier een afspraak met u maken om het bad te komen leveren en installeren. Hierbij is het belangrijk om te weten of de leverancier ook de bekabeling en het leidingwerk omleid en aansluit, of dat de hele badkamer al helemaal klaar moet zijn voor plaatsing. Mocht dit laatste het geval zijn, dan dient u van te voren een loodgieter of klusser in te huren om deze aansluitingen te prepareren.

 

Energie en watergebruik

Een hoek bubbelbad verbruikt in principe niet heel veel meer water dan een ander bad. Het enige verschil zal zitten in uw energiegebruik. Dit zijn geen grote verschillen, afhankelijk van hoe vaak en lang u het bad gebruikt, maar het kan wel een verschil maken. Een bubbelbad wordt in huis gewoon verwarmd door uw cv-ketel, maar de bediening en stuwing van de jets zal gebeuren door elektrisch aangedreven motoren. Echter, wanneer u het hoek bubbelbad gebruikt zonder jets, zal het bad ook geen elektriciteit gebruiken. Natuurlijk is het altijd mogelijk om uw bad te verduurzamen door gebruik te maken van zonnepanelen om uw huis of bad te voorzien van energie.

 

Meer informatie vindt u op de website van Douchezaak. Vraag naar de mogelijkheden of vraag direct een afspraak met een monteur aan.