Als je een tuinset wil aanschaffen is het soms lastig om keuzes te maken. Gelukkig zijn er een paar tips om de keuze wat te vergemakkelijken. Zo wordt het aanschaffen van een set gemakkelijker en kan je er ideaal van genieten op de warme zomeravonden.

 

Wanneer je tuinmeubilair ziet zie je als snel dat er veel verschillende mogelijkheden zijn, hout, kunststof, staal, bamboe, eettafels met stoelen en noem maar op. Grofweg zijn deze te onderscheiden in twee soorten, kunststof en hout. Bieden producten hebben zijn voor en nadelen.

 

Houten tuinset,

Het voordeel van een houten tuin set is dat deze een warme en natuurlijke uitstraling heeft. Dit komt omdat hout een natuurlijk product is. Hout vergt wel enig onderhoud om deze minimaal één keer per jaar te behandelen met bijvoorbeeld een bijpassende beits. Ook wordt het afgeraden om een houten tuinset de hele winter onbedekt buiten te laten staan.

 

Kunststoffen loungeset,

Dit is in het algemeen het meest verkochte materiaal, dit komt omdat het zeer onderhoudsarm is en de prijs-kwaliteitsverhouding erg gunstig is. Meestal bestaat een kunststoffen loungeset uit een stalen frame wat ‘omwikkeld’ is met kunststof stroken. Het is dus belangrijk om te kijken hoe het stalen frame behandeld is. Is deze van roestvaststaal, gepoedercoat of gewoon geschilderd? Dit zijn allemaal dingen die te maken hebben met de levensduur.