Mogelijk is een prefab dakkapel laten plaatsen de snelste en eenvoudigste methode om de woning uit te bouwen. Daarbij zijn prefab dakkapellen van kunststof en daardoor onderhoudsvrij. Daarentegen is die kleine zolder gelijk na het plaatsen van de dakkapel een ruime kamer. Dit alles maakt een prefab dakkapel laten plaatsen bijzonder interessant.

 

Het plaatsen gaat in één dag

Als je besluit om je woning uit te bouwen, dan is een tijd van overlast onvermijdelijk. Bijvoorbeeld bij een serre aanbouwen dan ligt de achtertuin overhoop. Er moet immers eerst een soort van fundering komen, dan de serre plaatsen, voordat alles opgeruimd is ben je zo wat weekjes verder. Een dakkapel plaatsen gaat in één dag. Vaklieden maken een gat in het dak, daarna komt er een hijskraan en een vrachtwagen met de prefab dakkapel, en dan het plaatsen. Daarna maken de vaklieden het dak weer dicht. De overlast is daardoor nihil, in ieder geval een zeer korte tijd. Daarna volgt dan nog wel het kamertje maken, dus er komen nog wat klusdagen achteraan. Echter dat is dan enkel in de nieuwe zolderkamer, op de benedenverdiepingen merk je daar niet veel van. Een prefab dakkapel laten plaatsen is dus een snelle en eenvoudige methode om je huis uit te bouwen.

 

Enkele tips voor de verbouwing

Voordat je overgaat op een prefab dakkapel laten plaatsen, enkele tips. Een veel gestelde vraag is of het kan zonder vergunning, en dan gaat het om leges uit besparen. Een makkelijk methode is eerst rondkijken in de wijk waar je verblijft. Misschien valt je op dat er gelijkenissen zijn hoe de dakkapellen zijn geplaatst? Als voorbeeld nergens staat de dakkapel aan de voorzijde van de woning. Ook staat overal de dakkapel onder het nok, een stukje boven de dakgoot en nooit tot aan de buren. Als dat zo is, dan is de kans groot dat jij zonder vergunning aan de achterzijde van de woning een bescheiden prefab dakkapel kan laten plaatsen. Een andere tip is gebruik maken van de hijskraan die de prefab dakkapel plaatst. Het snelste is om het materiaal om de zolder af te timmeren kort voordat de dakkapel geplaatst wordt met de kraan door het gat in het dak op zolder te leggen. Als je dat niet doet moet het materiaal via de trap. Wees bij het aftimmeren van zolders nooit zuinig met isolatiemateriaal, want via het dak verliest een woning de meeste warmte. Na deze tips kun je een prefab dakkapel laten plaatsen.

 

Bron: In2klussen.nl