Wanneer je je woning wilt vergroten is een serre een uitstekend idee. Een serre is namelijk super handig, en niet heel duur. Daarom leggen we in dit artikel alles uit wat je moet weten over het aanbouwen van een serre!

 

De voordelen van een serre

Een groot voordeel van een serre aan laten bouwen is dat je er meer woonruimte mee krijgt, maar je niet het idee hebt dat je tuin ervan ten kosten gaat. Een serre geeft namelijk het gevoel alsof je buiten zit, mede door de grote lichtinval. Serres bevatten namelijk erg veel glas. Doordat je nog steeds binnen zit in een serre, kun je dus ook op koude en regenachtige dagen in “de tuin” zitten!

Een serre aanbouwen kan bij vrijwel ieder huistype. Of je nou in een rijtjeshuis woont of een vrijstaande woning, er is bijna altijd wel een mogelijkheid (mits je een tuin hebt natuurlijk). Ook heb je er vaak geen vergunning voor nodig. Informeer echter wel altijd bij de gemeente om dit zeker te weten.

 

Verschillende soorten serres

Je kunt kiezen voor een “prefab” serre, of een op maat gemaakte serre. Een prefab serre wordt in de fabriek gemaakt in standaard maten. Deze hebben dus iets mindere kwaliteit en uitstraling dan de op maat gemaakte serres, maar zijn wel een stuk goedkoper. Een prima oplossing dus voor als je niet teveel wilt betalen voor een serre, en de kwaliteit minder belangrijk vindt. De kwaliteit van prefab serres wordt steeds beter tegenwoordig, maar het verschil met een op maat gemaakte serre blijf je zien.

 

Verschillende materialen

Voor serres kunnen verschillende materialen gebruikt worden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Kunstof komt bijvoorbeeld erg vaak voor, maar ook hout en aluminium zie je steeds vaker. Ieder materiaalsoort heeft weer voor- en nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de uitstraling en het onderhoud. Verdiep je hier dus in, om te kijken welk materiaalsoort het beste bij je past!

 

Serre laten plaatsen

Ben je eruit welk soort serre je wilt? Dan is de laatste stap een geschikt bedrijf vinden om de serre te laten plaatsen. www.deaanbouwexpert.nl kan je hierbij helpen!