Iedereen heeft andere redenen om geld te willen lenen. Soms is er dat ene buitenkansje. Het kan ook dat je een verbouwing wilt doen aan je woning of je nieuwe huis graag met leuke meubels wilt inrichten. Wat ook jouw reden ook is, geld lenen via overstappen.nl gaat snel. Het is mogelijk om de gehele lening online te regelen, je hoeft er dus niet voor naar een bank.

 

Een groot aantal kredietverstrekkers voor het afsluiten van een passende lening

Bij overstappen.nl heb je een uitgebreide keus uit een zeer groot aantal kredietverstrekkers. De lening die bij jou en jouw situatie past hoeft namelijk niet handig te zijn voor bijvoorbeeld je buurman. Het afsluiten van een lening is maatwerk. Juist omdat iedereen andere wensen heeft en van een ander inkomen geniet. Welke lening je kiest en welke lening goed bij je past hangt van vele factoren af.

 

Verdiepen en vergelijken voor je een lening afsluit loont

Ga je een lening afsluiten, dan is het van belang om eerst te controleren hoeveel je op basis van je inkomen kan lenen. Iedereen weet inmiddels wel dat geld lenen geld kost en dat teveel lenen nadelige financiële gevolgen kan hebben. Stem daarom ook de hoogte en de looptijd van je lening goed af. Het vergelijken van kredietverstrekkers loont ook. Soms kunnen de kosten door verschil in rente en afspraken maar liefst tot wel 700 euro per jaar verschillen. Het loont dus zeker om jezelf even te verdiepen in wat mogelijk en passend is bij jouw situatie.

 

Het aanvragen van krediet via Overstappen.nl gaat snel

Wanneer je een lening afsluit, wordt het bedrag meestal binnen 2 tot 4 werkdagen op je rekening gestort. Na de aanvraag kijkt de kredietverstrekker naar je financiële gegevens en of je een BKR-registratie bezit. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd ontvang je binnen een halve dag de offerte per mail. Deze offerte stuur je naar Overstappen. Zodra de gegevens door ons zijn ontvangen en de aanvraag is gecontroleerd, ontvang je binnen 24 uur het te lenen bedrag.

 

Je leeftijd doet er toe bij het afsluiten van een lening

In Nederland is het verstrekken van krediet door kredietverstrekkers pas toegestaan vanaf 21 jaar. Het is op deze leeftijd mogelijk om een persoonlijke lening of doorlopend krediet aan te vragen. De meeste kredietverstrekkers hanteren ook een maximumleeftijd om een persoonlijke lening of doorlopend krediet aan te vragen. Over het algemeen ligt die leeftijd tussen de 65 en 75 jaar.