Een interieur samenstellen is niet voor iedereen weggelegd. Je moet flinke keuzes maken. Aangezien je wel wilt dat alles bij elkaar past. Soms is het beter om dit safe te spelen en te kiezen voor een basiclook. Je werkt met neutrale kleuren en je kan eigenlijk geen fouten maken. Maar is dat wel wat je zoekt? Je woning is toch je pronkstuk. Dat kun niet zomaar afdoen: een huis naar goede smaak maakt gelukkig.

 

Voor de basismensen

Wil toch voor een basisaanpak, dan ben je waarschijnlijk een functioneel persoon. Comfort en gemak zijn jouw strijdwoorden. Natuurlijk kun je daar ook alle kanten mee op. Je wilt één fatsoenlijke grote kast en een uitgebreide bank. Dan ben je eigenlijk al bijna klaar. Geen poespas in het huis. Maar een aangenaam sfeertje waar je weinig omkijk naar hebt.

 

Maak je woonkamer en landhuisaanzicht

Echter, kun je ook een wat meerder landelijk aanpak wensen. Met landelijk wil je veel hout in huis. Houtentafels en meubelen. Het geeft een natuurlijk effect in je huis. Daarnaast plaats je meerdere planten in je huis, zodat de levendigheid ervan afspat. Je biedt meer ruimte voor accessoires: potten, vazen en beelden. Eigenlijk wil een landhuis in je eigen woonkamer nabootsen. Je kiest qua kleuren voornamelijk voor bruin en grijs. Natuurlijk mag een openhaard niet missen. En je versiert je muren met schilderijen en foto’s, die gekaderd zijn door reliëfvolle lijsten.

 

De 21ste eeuw in je woonkamer

Voor de echte hippe bewoners is er nog de moderne aanpak. Strak, strak en nog eens strak. Je leefruimte zit wiskundig in elkaar. Je hebt dan zeker een salontafel met glaswerk en de kleuren die je kiest zijn over het algemeen wit of zwart. Dat combineer je meteen met een strakke (strak is hier echt het kernwoord) keuken, greeploze lades en vierhoekige kasten. Dit zijn de eyecatchers in je huis en elke bezoeker weet meteen dat de laatste trends je niet vreemd zijn. Je maakt jouw woning af met abstracte kunst aan de wanden.

 

Slimme keuzes

Keuzestress wordt al een stuk minder als je goed weet wat jouw smaak is. Dan zijn er enkele invalshoeken die je kunt kiezen. Zo stamp jij binnen de kortste keren een fantastisch interieur uit de grond.