Er zijn van die artikelen die vandaag de dag wel eens een beetje klassiek lijken. Dit zijn van die typische zaken waar de tijd maar geen vat op lijkt te kunnen krijgen. Er zijn in de loop der tijd wel enkele, vaak technische, verbeteringen met betrekking tot deze artikelen doorgevoerd, maar in de basis zijn ze vrijwel hetzelfde gebleven. Eén van deze producten is de steekwagen. En zeg nu zelf, wie kent dit product nu niet? Vrijwel iedereen kent steekwagens van de groenteboer die zijn waar buiten uitstalt en natuurlijk ook van de pakketbezorgers die met hun wagen de binnenstad niet in mogen. Steekwagens waren van vroeger, zijn van nu en zullen in de toekomst moeilijk door iets anders te vervangen zijn.

 

steekwagentje

 

Veel meer dan gemak alleen

Natuurlijk voorziet het gebruik van een steekwagen in een stukje gemak. Het scheelt immers nogal of je slechts een aantal malen op en neer hoeft te lopen of voor het gevoel ontelbare keren. Maar naast het gemak zorgt het gebruik ervan ook dat veel gezondheidsklachten worden voorkomen. Zware spullen voor je uitduwen op wielen is immers een stuk gezonder en beter voor je rug dan te zwaar tillen. Daarnaast bespaar je met een steekwagen ook nog eens heel veel tijd. En we weten dat tijd tegenwoordig een kostbaar goed is. En in het bedrijfsleven gaat dan al gauw een heel oude stelregel op, namelijk die van “tijd is geld”. Door een steekkar te gebruiken werk je een stuk efficiënter en sneller en daarmee heb je als ondernemer meer tijd voor andere dingen.

 

Verschillende modellen steekwagens

Ze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Het grote voordeel hiervan is dat er voor elk soort gebruik wel een steekwagen te vinden is. De steekwagens met luchtbanden zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het vervoeren van relatief zware spullen. Daarnaast zijn het juist deze luchtbanden die ervoor zorgen dat ze ook op minder makkelijk terrein (zanderig/keien) goed vooruit komen. Het gemak (en de wagen) dient immers de mens …

 

Een ander model dat je steeds vaker ziet bij met name bezorgers van huishoudelijke apparaten is de steekkar die speciaal ontworpen is om de trap mee op te lopen. Een ingenieus ontwerp dat het werk van deze mensen een stuk lichter en aangenamer heeft weten te maken. Verder zijn er steekwagens die je kunt inklappen waardoor deze heel gemakkelijk mee te nemen zijn en zijn er speciale varianten voor het transporteren van haardhout. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken of een steekwagen komt van pas.

 

Zakelijk en particulier

Vanzelfsprekend denk je bij steekwagens vooral aan ondernemers, bezorgdiensten en transporteurs. Heel begrijpelijk en natuurlijk is het zakelijke gebruik vele malen hoger dan het particuliere gebruik. Maar vergis je niet, want er zijn meer particulieren die er een in huis hebben dan je denkt. Ook voor thuis zijn het immers heel handige producten. De eerder genoemde steekwagen voor openhaard hout is hier een goed voorbeeld van en verder gebruikt de particulier er eentje vaak voor het aan de weg zetten van bijvoorbeeld oud papier.

 
Als je dit artikel wilt kopen, dan ben je al snel aangewezen op de gespecialiseerde groothandel. Deze zit echter lang niet altijd in de buurt. Een steekwagen bij de lokale bouwmarkt aanschaffen is zeker een mogelijkheid, maar enige keus heb je dan niet. Laat staan of je daar het model vindt dat je nodig hebt. Een steekwagen kopen doe je, net als met zoveel andere artikelen, gewoon online. Je hebt hier de grootste keus en vaak ook nog de meest voordelige prijzen. En als je dan ook nog eens weet dat jouw bestelling in de meeste gevallen al de volgende dag bij je wordt bezorgd, dan is de keus natuurlijk niet meer zo moeilijk.