Rotterdam kent – net zoals alle andere grote steden in Nederland – dure parkeergebieden. Wanneer je woonachtig bent in de binnenstad of een ander populair gedeelte van de stad kun je wel eens te maken hebben met torenhoge maandelijkse parkeerkosten. Een auto in de stad is voor veel mensen niet nodig, maar voor de mensen die wel een auto nodig hebben voor werk of voor een gezin te runnen is het parkeren van hun vervoersmiddel alles behalve goedkoop. Er zitten vele voordelen aan het wonen in een stad. Rotterdam kent een aantal voordelen op gebied van parkeren, in dit artikel lees je hier meer over.

 

Slim parkeren

Je kunt ervoor kiezen om je auto buiten de betaalzone te parkeren of te parkeren in een zone waar je goedkoper kunt parkeren. Het nadeel hiervan is dat je dan altijd een stukje moet lopen voordat je bij je auto bent. Heb je de auto voor boodschappen te doen? Dan is dit niet heel handig.
Je kunt ook kiezen voor een abonnement van een parkeergarage. Rotterdam heeft verschillende mogelijkheden voor bewoners, bezoekers, werknemers en anderen die hun auto veel moeten parkeren in Rotterdam. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een 24/7 abonnement. Hiermee kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruik maken van de parkeergarage. Je betaalt dan een vast bedrag per maand en er hoeven dus nooit extra kosten gemaakt te worden. Je weet dus vooraf hoeveel geld je kwijt bent aan parkeren. Ook is de kans hier erg klein, dat je bijvoorbeeld me mooie BMW velgen beschadigd door een stoeprand.
Wat ook een mogelijkheid is, vaak ook een stuk goedkoper, is een parkeervergunning. Hiervoor moet je wel een aan aantal eisen voldoen en er moeten vergunningen beschikbaar zijn.