Winkelen voor een bankstel roept gegarandeerd veel vragen op, zoals het hoort, want het is toch een behoorlijke investering. Voor welke kamer heb je het nodig en op welke soorten bankstellen kun je kiezen? En waar zijn ze eigenlijk van gemaakt? Het is uiteraard zo dat de inhoud heel belangrijk is (net als in mensen :-)) dat wat erin zit en hoe goed het is gemaakt bepaald uiteindelijk de levensduur maar ook hoe lang het bankstel mooi blijft. Veel ontwerpen voldoen aan een reeks lifestyle-behoeften en stijlvoorkeuren, dus gewapend met onderstaande aankoopgids voor meubels ben je beter voorbereid om de perfecte loveseat, sectionele, driezitter of slaapbank voor je huis te vinden. Dit hebben we even voor het gemak opgedeeld in 4 delen.

Ruimte:

Bekijk de ruimte voordat je een blik op de opties werpt. Hoe groot is de kamer en waar wil je het bankstel plaatsen? Als het helpt, teken een diagram van de kamer. Op basis van de lay-out, overweeg een modulaire bank of een hoekbank voor grotere kamers en tweezitsbanken voor kleine ruimtes.

Stijl:

Zijn de kinderen net uitgevlogen en wil je de woonkamer een upgrade geven nu de kinderen weg zijn? Of ben je een stel met jonge kinderen op zoek naar een relaxte bank in een familiekamer? Jou levensstijl en persoonlijke voorkeuren bepalen de keuze voor een bankstijl. Een bank met rond lopende armen en zachte kussens voldoet bijvoorbeeld aan een meer traditionele esthetiek, terwijl strakke, minimalistische ontwerpen een meer eigentijds gevoel bieden. Ons advies is altijd om bankstellen online eens te bekijken, doe ervaring op in wat er allemaal beschikbaar is en kies hierna voor een stijl die bij je past.

Frame:

Het spreekt voor zich dat hoe robuuster het frame, hoe waarschijnlijker het is om lang mee te gaan. Zoek naar bankstellen frames gemaakt van massief hardhout dat is oven-gedroogd om kromtrekken te voorkomen, met poten die ofwel deel uitmaken van het frame of houten deuvels bevestigd door metalen schroeven en beugels. Voor een eenvoudige frametest tilt u een voorste hoek van de bank op ongeveer 3-4 cm van de vloer. Het tegenoverliggende voorste pootje van de bank moet ook bijna dezelfde hoogte omhoog gaan, wat aangeeft dat het frame een sterke solide eenheid is. Op een slecht gebouwd frame komt het tegenoverliggende pootje haast niet van de grond, waardoor het frame verdraait en de componenten uiteindelijk kunnen losraken.

Vering:

Elk bankstel bevat vering, nosag vering of/en veer banden die de kussens ondersteunen. Om het veersysteem van een bank te voelen, verwijder je de zitkussens (als deze afneembaar zijn) en beweegt je, je hand langs het zitgedeelte (de stoffen laag die zich onder de kussens bevindt, vaak een zwart stoffen doek). Kronkelige draadsuspensies (nosag vering) met “S” -vormige structuur die dicht bij elkaar zijn geplaatst, verdelen het gewicht gelijkmatiger en zorgen voor een comfortabelere zit. Kijk voor de beste vering op Bankstellenshop.com voor meer informatie.

Schuim:

Hoe vind je de perfecte vorm voor hoe je zit? Eigenlijk moet je verschillende schuimkussens en vullingen testen om te bepalen of je een gevoel van “heerlijk comfortabel zacht” of een “stevige” ondersteuning wilt. Ontdek welke materialen de kern vormen en waar deze in is verpakt. Hier is een korte test: plaats je handen in het midden van elke kant van een (zit)kussen en druk erop; hoe dichter uw handen bij elkaar komen, kan de kwaliteit van het gebruikte schuim aangeven. U wilt schuim dat zacht genoeg is voor een comfortabele zit, maar stevig genoeg zodat u het zitvlak eronder niet voelt. Dit is slechts een indicatie want in een bankstel kunnen vele soorten schuim zitten welke ook verschillende veerkrachten hebben.

Bankstel bekleding:

Met zoveel verschillende bankstellen om uit te kiezen, hoe beperk je de keuze? Denk aan je levensstijl en hoe je de stof of het leer nodig hebt om te kunnen genieten. Zoek voor onderhoudsarme producten synthetische microvezels (polyester, nylon, acryl) of gemengde weefsels die inherent vlekbestendig zijn om gemorste stoffen (koffie, thee, bier) aan de oppervlakte te houden in plaats van ze in de kussenkernen te laten weken. Als je een zachte, gewilde look wilt (dat wil zeggen, u omhelst comfort), overweeg dan katoen en linnen. En natuurlijke leren bankstellen zijn vaak het gemakkelijkste om schoon te maken mits je het over top leer hebt). Als je een specifieke visie hebt voor je ideale bank, overweeg dan om meubels op maat te bestellen en het perfecte stuk te maken, van frame tot bekleding. Het belangrijkste is om je onderzoek te doen en open te staan voor een type bank die goed bij je familie zal passen en nog jaren meegaat. Raadpleeg Bankstellenshop.com voor meer informatie over stoffen, frames, vering etc en wordt zelf de expert voor je een bankstel koopt. Nogmaals ons advies, bekijk eerst veel bankstellen online voordat je naar een winkel gaat om jou stijl goed in kaart te brengen. Meer info nodig? Bezoek onze site! Bankstellenshop.com