Een spouwmuur is gemaakt om uw huis te isoleren. In de zomer is uw huis hierdoor koeler en in de winter hoeft u minder te stoken om uw huis warm te houden. Doordat vocht zich verzamelt in de spouw is het belangrijk dat deze geventileerd wordt. Dit ventileren gebeurt door kleine openingen tussen de bakstenen stootvoegen genaamd. Stootvoegen zijn essentieel voor het goed functioneren van een spouwmuur. Echter is het tevens een plaats waar ongedierte kan nestelen of toegang kan krijgen tot uw huis.
Ongedierte in uw spouwmuur kan schade aan uw woning veroorzaken. Daarnaast kan een nest in uw spouwmuur tevens de werking van de spouwmuur beïnvloeden wat ook weer schade kan veroorzaken.

 

Het is mogelijk om de stootvoegen af te dichten met stootvoegroosters. Dit rooster houdt ongedierte buiten maar sluit de stootvoeg niet af zodat de ventilatie op gang blijft. Bijenbekjes zijn RVS stootvoegroosters die achteraf geplaatst kunnen worden. Ideaal voor de bescherming van uw woning. Gemakkelijk te plaatsen en slijtvast.

 

Bijenbekjes en andere insect werende middelen koopt u op insectdirect.nl