Het inrichten van je slaapkamer brengt veel keuzes met zich mee. Denk aan het soort bed dat je gaat aanschaffen, de gordijnen, het tapijt en ga zo maar door. Toch wordt er vaak een belangrijk item gemist: de houten lamellen. Als leek kun je nog wel eens tegen de muur aanlopen. Lees je goed in en leer in dit artikel alles over houten lamellen!

 

Houten lamellen op maat

Allereerst is het van belang dat je de houten lamellen op maat bestelt. Op het moment dat je niet de goede afmetingen aanschaft kun je in de problemen raken. Tenzij je een begaafde timmerman bent, kan het afstellen van houten jaloezieen nog een lastige klus zijn. Zorg er dus voor dat je de kozijnen juist afmeet, zodat je bij de groothandel of webshop precies de goede maten kunt bestellen. Houten lamellen komen in verschillende maten voor. Over het algemeen vind je ze in de volgende maten: 35mm, 50mm, 35mm PVC en 50mm PVC .

 

Waar kan je houten lamellen hangen?

Houten lamellen kun je over het algemeen overal in huis ophangen. Denk aan de slaapkamer, de woonkamer, maar het leent zich met uitstek uit aan de badkamer. Het hout zorgt ervoor dat het niet lelijk wordt door de hitte. Een voordeel aan houten lamellen is dat de kamer in de zomer heerlijk koel blijft, maar in de winter juist warm.

 

Laat je informeren door een expert!

Als je zeker wilt weten dat er niets fout kan gaan, laat je dan informeren door een expert. Iemand die veel kennis heeft over lamellen, zal de maten goed voor je kunnen opmeten en je kunnen adviseren over de juiste maat en kleur. Schroom niet. Er zijn genoeg experts te vinden in bouwmarkten of online webshops die je maar al te graag willen helpen. Het zou zonde zijn als de verhuizing op het laatste moment in de soep loopt!