Moet jij, om wat voor reden dan ook, je huis zo snel mogelijk verkopen? Het lijkt een wonder als je huis snel verkocht wordt, maar er zijn een aantal dingen die je hier gewoon zelf aan kunt doen. Wil je je huis snel verkopen? In deze blog geven we je een aantal handige tips voor als je je woning snel wil verkopen.

 

Gebruik verschillende online kanalen

Als je je huis snel wil verkopen, is het verstandig om goed gebruik te maken van de beschikbare online kanalen. Er zijn namelijk een heleboel potentiële kopers die hun zoektocht naar een nieuwe woning online beginnen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Funda en Jaap. Pas wel op met het gebruik van social media, omdat dit een negatieve invloed kan hebben op je privacy.

 

Foto’s en video’s

Als je op verschillende online kanalen een advertentie plaatst, moet je deze wel voorzien van goede foto’s en video’s. Potentiële kopers laten zich namelijk heel erg leiden door het beeldmateriaal wat zij te zien krijgen. Het is daarom slim om een professionele fotograaf in te schakelen die mooie foto’s van je woning kan maken. Natuurlijk moet de advertentie ook worden voorzien van een goede verkooptekst. Als je een makelaar hebt ingeschakeld, controleer dan of je het eens bent met de foto’s en de tekst.

 

Klein onderhoud

Misschien ben jij wel helemaal gewend aan die lekkende kraan of die piepende deur, maar voor potentiële kopers vallen kleine gebreken allemaal op. Het is dus zeker de moeite waard om wat tijd en aandacht te besteden aan de kleine reparaties in je huis. Hiermee kun je potentiële kopers zeker een positieve indruk geven.

 

Neutrale en opgeruimde inrichting

Je woning moet er niet alleen goed onderhouden uitzien, maar de inrichting moet ook netjes opgeruimd en neutraal zijn. Zorg er dus voor dat je alle rommel netjes opbergt en dat je zorgt voor een neutrale inrichting. Ook al vind jij die groene stoel of die rode bank nog zo mooi, het kan potentiële kopers behoorlijk afleiden. Zorg er bovendien voor dat het huis er ruimtelijk uitziet. Dit doe je door zo weinig mogelijk op de grond te plaatsen en te zorgen voor voldoende daglicht. Doe de gordijnen dus lekker open! Zorg meteen voor een frisse lucht in huis door een raampje open te zetten.

 

De juiste vraagprijs

Een goede vraagprijs kan er ook aan meehelpen om je woning sneller te verkopen. Laat je woning bijvoorbeeld taxeren om de actuele prijs te bepalen, en bepaal aan de hand hiervan de vraagprijs. Potentiële kopers gaan onderhandelen, en je wil natuurlijk niet dat je dan uitkomt op een ongewenst lage prijs!