Dat je huis goed is geïsoleerd is erg belangrijk. Er zijn echter veel dingen om rekening mee te houden als je je huis gaat isoleren. Waar je het allemaal gaat doen, welke materialen je gaat gebruiken en nog veel meer. Omdat er zoveel is om rekening mee te houden helpen we je in dit artikel een handje!

 

Materialen

Er is een enorme keuze als het aankomt op materialen voor het isoleren. Je hebt keuze uit verschillende minerale wollen, kunststoffen, natuurlijke materialen en cellenglas. Elk materiaal heeft verschillende voordelen en nadelen. Minerale wollen zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper en soepeler om mee te werken maar zijn wel weer een stuk gevaarlijker voor de gezondheid. Kunststoffen zijn een stuk duurder en minder soepel om mee te werken maar heeft weer een hoge isolatiewaarde. Natuurlijke materialen zijn in opkomst omdat het beter is voor het milieu. Eigenlijk zijn natuurlijke materialen te vergelijken met minerale wollen, maar minder slecht voor je gezondheid en beter voor het milieu. Cellenglas is isolatiemateriaal dat gemaakt is van glas. Het isoleert beter dan minerale wollen, maar minder dan kunststoffen. Cellenglas heeft een hoge drukweerstand, is waterdicht en bijzonder duurzaam. Het houdt langer dan 50 jaar zijn isolatiewaarde.

 

Voorbereiden op het isoleren

Voor het isoleren is er een enorme voorbereiding nodig. Zoals vermeld moet je natuurlijk kiezen welke materialen je gaat gebruiken en waar je welke materialen gaat gebruiken. Je moet bijvoorbeeld in je dak ander isolatiemateriaal gebruiken dan in de muren en de vloer. Ook is het verstandig om genoeg gereedschap en een steiger aan te schaffen van te voren. Goede rolsteigers en tips kun je vinden op rolsteiger.net. Kwaliteit steigers die makkelijk in elkaar te zetten zijn en stevig maar toch licht zijn.

 

Een huis isoleren is niet makkelijk

Een huis isoleren is niet een klusje wat iedereen zomaar kan. Het is echt een vak apart en daarom is het verstandig om het vooral niet zelf te doen. Behalve natuurlijk als je weet wat het beste zal zijn voor jouw huis, welke materialen je in welk deel van het huis moet gebruiken en weet hoe je het moet aanbrengen.