Soms is het je keuken toe aan een renovatie. Vooral als je keuken al de nodig jaren in de woning zit. Misschien zat de keuken al in de woning toen je het huis kocht en heeft de keuken inmiddels de beste jaren gehad. Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe keuken bij een keukenzaak. We geven je een aantal punten waar je alvast over na kunt denken voor je op zoek gaat naar een keuken:

 

Budget

Voordat je begin aan keuken-shoppen moet je eerst een budget vaststellen. Keukens lopen ontzettend uiteen wat prijzen betreft en om te voorkomen dat je verliefd wordt op een keuken die vervolgens ver buiten je budget valt is het verstandig om eerst een budget te bepalen.

 

Type keuken

Naast je budget is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet welke type keukens je mooi vindt. Er zijn veel verschillende type keukens zoals landelijke keukens, moderne keukens, hoekkeukens, houten keukens, keukens met kookeiland, industriële keukens etc. Zoek voor jezelf vast van te voren uit welke stijlen je mooi vindt zodat je uit een kleinere selectie keukens kunt kiezen zodra je in een keukenzaak loopt.

 

Zelf plaatsen of laten plaatsen

Het bepalen van het budget en het uitzoeken van een keuken is gebeurd, maar dan moet deze nog geleverd en/of geplaatst worden. Ga je dit zelf doen? Heb je familieleden die handig zijn en je hierbij kunnen helpen of kies je ervoor om de keuken te laten plaatsen door de keukenzaak waar je de keuken gekocht hebt? Over het algemeen is het bij alle keukenzaken mogelijk om de keuken ook te laten plaatsen door hun. Hierdoor weet je zeker dat de keuken deskundig in elkaar gezet wordt.

 

Nieuwe vloer in je keuken

Als je voor een keuken renovatie gaat, zal je oude keuken natuurlijk gesloopt worden. Is je vloer in de keuken ook toe aan vervangen? PVC visgraat vloeren zijn zeer geschikt als keuken vloer. Een PVC vloer met visgraat motief geeft jouw keuken een prachtige chique uitstraling. Daarnaast heeft een PVC vloer nog meer voordelen, namelijk:

 

  • Lijkt sprekend op hout
  • Goedkoper dan een houten visgraat vloer
  • Werkt geluiddempend
  • Weinig tot geen onderhoud nodig
  • Waterbestendig, waardoor erg geschikt voor in een keuken