Je huis verkopen is iets wat je waarschijnlijk een aantal keer in je leven zal meemaken. Het snel en voor een goede prijs verkopen van je huis altijd wel zo fijn. Daarom is het ook belangrijk dat de juiste makelaar uit Zundert kiest en deze tegelijkertijd ook scherp houdt. We vertellen in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een makelaar.

 

Kies voor een NVM makelaar

Als je een makelaar kiest is het verstandig te kiezen voor een makelaar die lid is van de Nederlands Vereniging van Makelaars (NVM), VBO of VastgoedPro. Dit wil niet altijd direct zeggen dat deze makelaars beter zijn, maar mocht er onverhoopt een conflict ontstaan dan kun je in ieder geval nog naar de geschillencommissie van deze desbetreffende vereniging stappen. Dat betekent dat de makelaar zich geen fouten kan veroorloven.

 

Navraag doen over eerdere ervaringen

Ken je toevallig iemand die al eerder ervaring heeft met een desbetreffende makelaar. Het kan dan nooit kwaad om wat navraag te doen over de makelaar. Waren ze tevreden over de werkwijze en de prijs die is bedongen. Op basis daarvan kun je wel beoordelen of je te maken hebt met een goede makelaar of niet.

 

Prikkel de makelaar

De vastgelegde percentage van het NVM ligt op 1,5%, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Je kunt ook kiezen om een hoger percentage of een bonus voor de makelaar te spreken, zodat je de makelaar probeert pushen een zo hoog mogelijk bedrag te krijgen voor de woning. Daarnaast kun je natuurlijk ook aangeven dat je zelf ook op zoek gaat om de woning te verkopen. Dan zal de makelaar waarschijnlijk nog meer zijn best gaan doen, omdat jij zelf dan het geld overhoudt en de makelaar niets meer verdient op het moment dat hij er geen bijdrage aan heeft geleverd. Het nadeel is hierbij wel dat er aan je eigen kant veel tijd in komt te zitten en vaak is dat juist de reden om naar een makelaar te gaan.