Je hebt een woning op het oog en bent benieuwd of de staat van de woning ook echt in orde is. Daarvoor is het aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Zeg nou zelf, als je naar een woning gaat kijken, waar let je dan op? Vaak stel je jezelf de vraag hoe zal het zijn om er te wonen, waar kan mijn bed komen en waar komen de kasten? Oh, dit is een leuke hoek voor de tv en hier kan nog een leuk dressoir. Je bent in gedachten vaak al bezig met de indeling.

 

Op deze manier vergeet je meestal te kijken naar de staat van de woning, moet er binnenkort een andere vloer in? Moet de badkamer gerenoveerd worden? Hebben de kozijnen een likje verf nodig of moeten ze vervangen worden? Misschien moet het dak nog wel vervangen worden en wat zou dat kosten? Er komt veel bij kijken als je een woning wil kopen, daarnaast is het zo dat wanneer je je woning hebt, dat je altijd onderhoud hebt. Hoe beter je je woning hebt onderhouden, hoe prettiger het wonen is. Maar helaas denkt niet iedereen er zo over. Daarom is het goed om de woning eerst te laten keuren zodat je weet wat je koopt als je je definitieve keuze hebt gemaakt.

 

Laat de bouwtechnische keuring uitvoeren door een specialist 

Zekerheid is belangrijk en daarom kan een specialist voor jou de bouwtechnische keuring uitvoeren. Het verdient zichzelf terug, want als je weet welke kosten er binnenkort nodig zijn qua onderhoud, dan kun je daar rekening mee houden. In de rapportage die je na de keuring krijgt, staat ook wat er op korte termijn noodzakelijk wordt geacht qua onderzoek, maar ook wat je op de langere termijn kunt verwachten en wat dan de kosten zijn. De manier om dus goed na te gaan of dit is wat je wil en of dat financieel ook haalbaar is voor je.