Met ruim een half miljoen inwoners is Den Haag, na Amsterdam en Rotterdam, de grootste stad van Nederland. Met elf kilometer kustlijn is het echt een gemeente voor strandliefhebbers. Verder is er ook genoeg te doen, zo vind je hier het parlement, de Nederlandse regering en de residentie van het Koninklijk huis. Ook internationaal gezien is Den Haag een belangrijke stad, mede door het Internationaal Gerechtshof dat hier gevestigd is. En nu ga je zelf deel uitmaken van deze dynamische gemeente door te verhuizen naar Den Haag. Ga je zelf de verhuizing regelen of kun je beter een verhuisbedrijf inschakelen?

 

Regel op tijd de inschrijving

Voordat je met de hele inboedel verkast naar Den Haag, is het verstandig om vooraf al te beginnen met de administratieve zaken. Zo heb je daar later geen omkijken meer naar. Het is verplicht om je maximaal vijf dagen na de verhuizing in te schrijven bij de gemeente Den Haag. Dit gaat het makkelijkste via DigiD maar het kan ook per post. Je kunt dit al tot vier weken voor je komst regelen, dan ben je daar alvast klaar mee. Vergeet ook niet de plaatselijke vergunningen te regelen. Zo heb je wellicht een parkeervergunning nodig, of je wilt aanspraak maken op een bijstandsuitkering. Ook voor het afval heb je een pas nodig. Over passen gesproken; wist je dat er een Ooievaarspas bestaat met leuke kortingen voor diverse uitjes in de stad?

 

Wat kost een verhuisbedrijf?

Als je naar Den Haag gaat verhuizen komen daar natuurlijk ook kosten bij kijken. Wanneer je binnen de gemeente naar een andere locatie verhuist zul je minder moeten regelen, de kosten zullen doorgaans ook lager uitvallen. Vanuit een andere gemeente komen er kilometerkosten bij, en uiteraard extra tijd om alle spullen over te brengen. Je kunt zelf met een personenauto op en neer rijden, een verhuisbus huren voor een dag gaat al een stuk sneller. Er zijn behoorlijk grote bussen te huur die je met een standaard auto rijbewijs mag besturen. Houd er wel rekening mee dat niet alle straten in Den Haag even goed toegankelijk zijn, zeker in het centrum kan manoeuvreren een uitdaging zijn. Ook met een verzekerde verhuiswagen is er doorgaans een eigen risico van toepassing, dan kun je met een verhuisbedrijf in Den Haag alsnog goedkoper uit zijn.

 

Reken voor de verhuiskosten tussen de 500 en 1000 euro, afhankelijk van de situatie en extra diensten kan het oplopen tot 1500 euro. Dan zal alles wel helemaal geregeld zijn. Laat vooraf een offerte berekenen door het verhuisbedrijf, dan zie je ook direct waar je eventueel op kunt besparen. Zo kun je veel voorbereidend werk zelf uitvoeren, en laat je de lastige zaken beter over aan de experts. Dit kan je tijd besparen, en het risico op schade ligt dan ook veel lager. Moeten er zaken van of naar een hogere etage? Dan zul je een verhuislift nodig hebben. Vraag naar de mogelijkheden bij de verhuisservice, informeer ook naar hulpmiddelen als verhuisdozen.

 

Je hebt al zorgen genoeg bij een verhuizing naar Den Haag. Maak een vliegende start en maak gebruik van een verhuisbedrijf.