Dakpannen krijgen flink wat te verduren. Elke regenbui, elke storm, elke keer dat het vriest, het komt allemaal neer op de dakpannen. En dus moeten ze van hoge kwaliteit zijn om niet na verloop van tijd te bezwijken onder al die druk van de elementen. Maar nieuwe dakpannen hebben meer voordelen dan alleen een hernieuwde bescherming aan alles wat onder het dak leeft. We zetten er een paar op een rijtje.

 

Hernieuwde bescherming

Maar we kunnen natuurlijk niet om het feit heen dat dakpannen leggen in Hoogeveen zorgt voor een dak dat weer tientallen jaren zorgt voor een optimale bescherming. Een goed dak met goede dakpannen is een essentieel onderdeel van je huis en dus is het niet zo gek dat veel mensen er na verloop van tijd voor kiezen om de pannen compleet te laten vervangen. Oude pannen gaan uiteindelijk achteruit in kwaliteit, wat de bescherming tegen de elementen bepaald niet ten goede komt. Lekkage ligt op de loer en als er nog eens een storm over het land raast, wordt de kans op losrakende pannen steeds groter, wat zelfs een gevaar kan betekenen voor de omgeving.

 

Een huis met een nieuwe uitstraling

Iets anders wat bepaald niet onderbelicht mag blijven, is het feit dat nieuwe dakpannen ervoor zorgen dat een huis een compleet nieuwe uitstraling krijgt. Een huis met oude, versleten dakpannen ziet er bijzonder onverzorgd uit en dat geeft een weinig uitnodigende uitstraling. Zeker voor mensen die van plan zijn om hun woning te verkopen, kan een dak met nieuwe pannen zorgen voor een grote toename in de interesse van het huis. Immers; het ziet er zoveel beter uit, dat dat zijn uitwerking niet kan mislopen. 

 

Er is keuze genoeg

Net zoals zoveel onderdelen aan je huis, komen ook de dakpannen in allerlei soorten en maten. Welke je kiest, hangt helemaal af van je smaak en de stijl van je huis. Maar vrees niet; ook bij jouw huis zal je iets vinden wat echt bij je wensen past. En vervolgens kan je zelf bepalen hoever je wilt gaan; wil je de dakpannen alleen maar laten leggen, of zoek je gelijk ook naar wat extra bescherming? Denk bijvoorbeeld aan een laag coating, die ervoor zorgt dat de pannen extra goed beschermd zijn tegen de elementen en dus veel langer meegaan.

 

Dakonderhoud maakt je dak nog sterker

Als de dakpannen er eenmaal op liggen, kan je ervoor kiezen om het dak regelmatig te laten onderhouden. Dit kan je doen door de dakpannen te laten reinigen, maar je kan er ook voor kiezen om het dak te impregneren, of om er een laag dakcoating op aan te laten brengen. Al deze vormen van onderhoud hebben een ding gemeen: ze zorgen ervoor dat je dak uitstekend beschermt en dat de levensduur gewoon wordt verlengd. Doe je niks aan je dak, dan zal je zien dat aanslag en vuil snel zijn weg naar de pannen vindt en dat gaat na verloop van tijd nadelige gevolgen hebben voor de staat van het dak.