Op zoek naar een nieuwe woning? Dan komen er ineens allerlei zaken voorbij waar je aan moet denken. Zoals de keuze tussen nieuwbouw of bestaande bouw. In welke stad wil je wonen? Heb je een voorkeur voor een bepaalde wijk? Wat zijn je wensen voor je nieuwe huis qua woonoppervlak, aantal kamers wel/geen eigen oprit etc? En niet onbelangrijk: wat is je budget?
Uiteraard weet je zelf het beste waar jouw droomhuis aan moet voldoen. Maar voor de juiste kennis over de woningmarkt kan je wellicht beter een aankoopmakelaar in de arm nemen. Een aankoopmakelaar is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt en de marktprijzen.

 

Bestaande woning aankopen

Bij het kopen van een bestaande woning in een verhitte huizenmarkt, heb je met een aankoopmakelaar een voordeel ten opzichte van geïnteresseerden die zelf aan het zoeken zijn.
Doordat ze bovenop de nieuwste ontwikkelingen zitten en de juiste connecties hebben, weten ze vaak al of een woning beschikbaar is nog voordat deze online te vinden is. Zo ben je als eerste op de hoogte!
Daarnaast kijken ze tijdens bezichtigingen met een deskundig oog naar de woning, zodat er geen mankementen over het hoofd worden gezien en ben je er zeker van dat je niet te veel betaald.
 

Nieuwbouwwoning aankopen

Kun je bij bestaande woningen niets vinden wat helemaal aan jouw wensen voldoet? Dan is nieuwbouw wellicht wat voor jou.
Wil je volledig vrij zijn in de keuzes die je moet maken, dan is zelfbouw de beste keuze.
Circa 18% van alle nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd door middel van zelfbouw. Je koopt dan de grond van een projectontwikkelaar en regelt vervolgens zelf het hele traject van tekentafel tot aan oplevering door de aannemer.
De meeste nieuwbouwwoningen zijn echter projectbouw. In dat geval zijn de grootte, indeling en stijl van de woning bepaald door een projectontwikkelaar. Je kunt zelf vaak nog wel invloed uitoefenen of kleine onderdelen, bijvoorbeeld of je nog een uitbouw aan de achterkant wenst, de indeling en stijl van de keuken en sanitair en waar stopcontacten en dergelijke moeten worden geplaatst. Ook bij het aankopen van een nieuwbouwproject is het verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar stelt jouw belangen bovenop, zodat je er zeker van bent dat je de juiste keuze maakt.