Een schuifpui schuif je open en dicht over een in de vloer en het plafond gemonteerde rails. Een schuifpui zie je in een woning meestal terug in de woonkamer. Dit heeft een praktische reden. Het creëert meer ruimte als je een muur sloopt. Zodoende heb je bijvoorbeeld een betere overloop tussen de keuken en de woonkamer. Een schuifpui wordt niet alleen gebruikt tussen de keuken en woonkamer. Vaak zien we het ook terug tussen de woonkamer en de tuin. Vooral in de zomer is dit lekker makkelijk als men veel in de tuin en in de woonkamer leeft.

 

Functie van een schuifpui

Schuifpuien zijn meestal gemaakt van glas of van kunststof. Wij hebben onze schuifpuien bij ArtiKozijnen in Enschede aangeschaft. Onze kunststof deuren hebben we laten plaatsen tussen de woonkamer en de keuken. Dit zorgde voor een veel betere ruimtelijke indeling. Het grootste voordeel is dat onze woonkamer en keuken een stuk groter lijken. De schuifpui heeft een hendel waarmee je hem makkelijk open en dicht schuift. Als je de schuifpui tussen de tuin en en de woonkamer hebt geplaatst kun je zeker in de zomermaanden snel en makkelijk regelen hoeveel warmte je in huis wilt hebben. Is het echt té warm dan kun je schuifpui snel dicht schuiven.

 

Voordelen van een schuifpui

Ook qua ruimte is een schuifpui ideaal. Het is geen open- en dichtslaande deur. Door de schuifmethode hoef je geen rekening te houden met extra ruimte voor de deur. Het onderhoud is overigens ook erg makkelijk. De rails moet wel regelmatig gecheckt worden, maar dat is het dan ook qua onderhoud.

 

Schuifpui is aantrekkelijk voor in huis

Kortom, een schuifpui geeft je extra mogelijkheden in je huis. het is functioneel en het verhoogt het woongenot. Het is ook handig om te weten dat een schuifpui je huis een stuk aantrekkelijker maakt en daarom de waarde van je huis stijgt.