Je vertrouwde rustige plek inruilen voor de drukke stad. Als je deze vraag 10 jaar geleden aan mij gesteld zou hebben was het antwoord néé geweest. Toch heb ik deze stap het afgelopen jaar gemaakt en de rustige omgeving ingeruild voor de stad. In de stad gaat het er net wat anders aan toe als op het platteland. Gezellige restaurantjes, drukke winkelstraten en alle voorzieningen heel dichtbij. In deze blog lees je hierover meer.

 

Huis verkopen op het platteland

Mijn buitenaf woning in Losser heb ik echt van genoten. De rust, de natuur en de nuchterheid is iets wat ik wel een beetje ben gaan missen. Wanneer je een wandeling maakt met je hond en iedereen je netjes begroet of wanneer je even een praatje maakt met een bekende. Afgelopen jaar heb ik mijn plekje dan toch ingeruild voor een huis in de stad Almelo. Ik heb destijds een makelaar in Losser benaderd voor de waardebepaling van mijn woning. Er was veel vraag naar woningen in Losser maar een beperkt aanbod. Dit was ook de reden dat mijn woning binnen no time verkocht was. Ik heb er voor gekozen tijdelijk bij mijn ouders te gaan wonen, om vervolgens de zoektocht naar mijn droom woning in de stad Almelo voort te zetten.

 

Huis gekocht in de stad

Na een aantal maanden gezocht te hebben naar een woning in Almelo merkte ik dat dit lastiger was dan ik had verwacht. Het aanbod was hier ook beperkt en er waren veel mensen net als ik op zoek naar een koop woning. Het was weer even wennen om samen met mijn ouders onder één dak te moeten wonen. Daarom wilde ik graag zo snel mogelijk weer mijn eigen plekje. De zoektocht verliep ook niet zoals ik had verwacht. Na wat telefoontjes te hebben gepleegd had ik een afspraak gemaakt met een makelaar in Almelo. Hier werd goed geluisterd naar mijn woonwensen, al snel was er een geschikte woning gevonden. Nadat ik hierop een mooi bod had uitgebracht werd ik benaderd door de makelaar dat ik eigenaar was van een nieuwe woning in Almelo. Hier woon ik nu anderhalf jaar met veel plezier. Het was in het begin even wennen aangezien ik gewend was op het platteland te wonen. Toch zie ik alleen maar voordelen van het wonen in een stad. Ik ben blij dat ik destijds deze stap heb genomen.