We weten allemaal dat verhuizen een flink gedoe kan zijn. Zorgen dat alles in de juiste dozen zit, op tijd de sleutels krijgen van je nieuwe huis, vervoer regelen voor alle spullen en natuurlijk genoeg mensen die jou kunnen helpen. In dit artikel krijg je een aantal tips over hoe je de verhuizing soepeler kan laten verlopen.

 

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn één van de belangrijkste, dan wel hét belangrijkste tijdens een verhuizing. Het is namelijk heel onhandig om alles los in de auto of verhuiswagen te leggen. Dit kan voor veel schade zorgen en het kan een gedoe zijn om alles wat bij elkaar hoort weer bij elkaar te leggen. Om dit probleem te voorkomen, kun je het beste alle dozen een naam of opschrift geven met welke spullen uit welke kamer komen. Zo kan je de badkamer ‘Badkamer’ noemen, en als je meerdere dozen uit één kamer hebt nummer je ze ook nog. Bijvoorbeeld: ‘Badkamer 1’ en ‘Badkamer 2’. Houd hiervoor ook een lijst bij zodat je zeker weet dat je niks kwijt raakt.

 

Plannen

Plannen is ook een belangrijk onderdeel van verhuizen. Het koop- en verkoopcontract moeten op tijd worden getekend, de bank moet alles weten voor een eventuele hypotheek en de verhuiswagen moet op tijd gehuurd zijn. Zorg er dus voor dat je alles ruim van te voren heb gepland, zodat je niet tegen problemen aanloopt tijdens het verhuizen. Plan ook wanneer je elk meubel wilt inrichten, zodat je de belangrijkste dingen fijner kan doen (slapen bijvoorbeeld).

 

Spullen in huis brengen

Wanneer je dan aan bent gekomen bij je nieuwe huis wil je natuurlijk alle spullen naar binnen halen, zodat je de dagen erna het hele huis kan inrichten. Het tillen kan alleen erg zwaar zijn, vooral als het grote meubels zijn zoals een bank of eettafel. Hier kan je het beste ‘hondjes’ voor gebruiken. Dit zijn stukken hout met wielen (vaak zwenkwielen) eronder waar je verschillende dingen op kan zetten zodat je niet hoeft te tillen. Ben je op zoek naar zwenkwielen? Dan kan je het beste zwenkwielen kopen bij WielenOutlet. Hier kun je diverse wielen in allerlei maten en materialen kopen.