Wil je een hippe woning hebben? Dan is het zaak dat je goed op de hoogte blijft van de laatste woontrends. Zo wordt ook jouw woning helemaal trendy en ga je met de mode mee. We geven je vier interieurtrends die in 2020 helemaal hip zijn zodat je hiermee ook jouw woning helemaal kunt opfrissen.

Maak gebruik van glas in de woning

Als eerste wordt er in veel woningen steeds meer gebruik gemaakt van glas en met name voor de deuren. Glas doet luxe aan, gaat lang mee omdat het veiligheidsglas is en zorgt voor een ruimtelijk effect omdat de woning groter en ruimer aandoet. Daarnaast zorgt het gebruik van glas ervoor dat er veel daglicht binnen kan komen in elke ruimte en je minder snel een lamp hoeft te gebruiken. 

Kies voor glazen schuifdeuren

Helemaal hip op het gebied van glas is het gebruik van een schuifdeur. Met deze deuren zorg je voor een betere lichtinval in meerdere ruimtes en omdat het een schuifdeur betreft is deze op nagenoeg iedere plek in huis te hangen. Een schuifdeur neemt minder ruimte in dan een gewone deur omdat deze niet hoeft te draaien en het glas zorgt ervoor dat de ruimte ook nog eens groter lijkt dan deze daadwerkelijk is. Daarnaast oogt glas altijd goed, is duurzaam en met nagenoeg alles en iedere stijl te combineren. Zo sla je twee en misschien zelfs nog wel meer vliegen in één klap als je voor een glazen schuifdeur kiest. Bovendien helpen glazen schuifdeuren tegen tocht en geluid.

Kies voor warme kleuren

Een andere trend is die van het gebruik van warme kleuren. Deze kleuren doen natuurlijk aan en geven de woning een bijzondere uitstraling. Je kunt de warme kleuren toepassen op meubels en accessoires maar ook gekleurd glas behoort zeker tot de mogelijkheden. Denk  bij warme kleuren aan bruin, rood, blauw, groen en dan allemaal in een donkere tint. Homify geeft nog meer informatie over het kiezen van warme of koude kleuren.

Ga voor duurzaamheid

Belangrijk is ook dat je kiest voor meubels en accessoires die een lange levensduur hebben. Hiermee doe je het milieu en ook jezelf een plezier. Door lang met meubels te doen hoef je niet steeds nieuwe te kopen en zijn er geen extra natuurlijke grondstoffen nodig zoals hout waarvoor bomen gekapt worden. Zorg ervoor dat de spullen in een kleur en uitvoering gekocht worden dat je er langer mee kunt doen en ze makkelijk te combineren zijn met de rest van de inrichting.