Er wordt met regelmaat een stuk bouwgrond gekocht om je eigen woning op te laten bouwen. Je kunt dan van begin tot eind actief bij het proces aanwezig zijn. Van bouwplannen tot aan de laatste aanpassingen. Erg gaaf of niet? Er komt natuurlijk wel wat kijken als hieraan begint. Je moet in die tussentijd zorgen voor een woongelegenheid en je moet natuurlijk een investering kunnen doen in je nieuwe woning.

 

Tijdelijke woonruimte

In de tijd dat je nieuwe woning gebouwd wordt moet je natuurlijk zelf onderdak hebben. Misschien heb je nog de mogelijkheid om zo lang in je vorige woning te blijven. Als dit een koopwoning is en de nieuwe bewoners hebben zelf nog geen haast om in hun nieuwe huis te trekken kan het natuurlijk in goed overleg mogelijk zijn om zolang daar te blijven wonen. Toch zie je vaak dat mensen kiezen voor een tijdelijke woonoplossing, eventueel dichtbij de nieuwe woning. Er zijn ook tijdelijke woonunits te kopen of huren waarbij je op je eigen erf dichtbij je nieuwe paleis kunt wonen. Deze woonunits zijn is allerlei soorten en maten verkrijgbaar dus kunnen zonder problemen dienen voor een lange periode. Ze zijn voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt. Als je woning eenmaal klaar is, zijn deze units weer goed te verkopen. Bij het huren van de tijdelijke woonunit wordt deze natuurlijk weer opgehaald door de eigenaar.

 

Oud en nieuw vieren in je nieuwe woning

Als je gedurende het jaar in een tijdelijke woning hebt gewoond en je nieuw paleis dan eindelijk klaar is, sta je natuurlijk te popelen om in te trekken. Het zal dan ook zeker fijn zijn als je het jaar kunt afsluiten en een groot feest kunt geven! Misschien kun je je housewarming wel combineren met een feest tijdens Oud & Nieuw. Bij het afsluiten van het jaar en het starten van een nieuw jaar hoort natuurlijk vuurwerk. Veel gezelligheid en het beste vuurwerk zorgen voor en spetterend Oud & Nieuw in je nieuwe woning.