Er zijn verschillende redenen waarom mensen een rolluik nemen en waar een rolluik voor dient of handig voor is. In dit blog hebben we een paar van deze redenen voor je op een rijtje gezet in de hoop dat het wat duidelijker wordt. En wie weet neem je na het lezen van deze tekst ook wel een rolluik omdat het de oplossing voor je probleem blijkt te zijn.

 

Veiligheidsmaatregelen

Een rolluik zorgt voor de afsluiting van de buitenwereld naar je ramen toe het rolluik zit voor het raam dus schermt het raam af. Niemand kan er door naar binnen kijken, dit zorgt voor een fijn privacy gevoel. Privacy is 1 van de redenen waarom mensen rolluiken kopen, als je aan een drukke weg woont bijvoorbeeld wil je niet constant het gevoel hebben dat mensen naar binnen kunnen kijken. Mensen kopen ook rolluiken tegen inbrekers, je hebt rolluiken voor zowel deuren als ramen. Door dat het rolluik de doorgang via het raam en de deur blokkeert wordt je huis een stuk veiliger als wanneer er gewoon een raam zit. Woon je dus in een wijk waar veel criminaliteit is en woninginbraken zijn dan is rolluiken kopen helemaal geen slecht idee. Je kan met een gerust hart gaan slapen omdat je weet dat je huis beveiligd is door verschillende heroal rolluiken.

 

Temperatuur en lichtregeling redenen

Een rolluik zorgt er niet alleen voor dat je je veilig voelt in je woning, hij kan ook zorgen voor hele andere redenen dan veiligheid en privacy. Bijvoorbeeld kan een rolluik ervoor zorgen dat het koeler blijft in je huis of in een bepaalde ruimte in je huis. Heb je nou een slaapkamer waar in de zomer heel de dag de zon in staat en waar het dus s avonds rond bedtijd niet te doen is? Dan kan een rolluik uitstekend werken tegen dit probleem, neem een rolluik bij het raam van die kamer en hou hem heel de dag dicht. In de zomer ben je toch vaak andere dingen aan het doen dus maakt het niet uit als het donker is op je kamer. En hoe je dus door het rolluik naar beneden te doen de temperatuur regelt kan je dus met hetzelfde ook het licht regelen. Heb je zin om overdag een dutje te doen of heb je een hekel aan licht dat door je gordijnen heen komt s morgens dan is een rolluik jouw redder in nood!