Genieten, rust en gezondheid. Dat zijn woorden die passen bij een infraroodcabine of infraroodsauna. De stralen uit deze cabine warmen jouw lichaam op en geven je het warme gevoel van de zon. Het hebben van een infraroodcabine is echt een efficiënte investering voor je lichaam. Ben jij benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Optimale ontspanning 

Wil jij het wellness gevoel naar huis halen? Dan is het laten installeren van een infraroodcabine een goed idee. Jij geeft jezelf even wat tijd om te ontspannen, terwijl je lichaam het harde werk doet. Doordat je lichaam opwarmt, wil het die warmte ook weer kwijt en verdwijnen de afvalstoffen vanzelf uit jouw lijf. Daarnaast verbrand je ook een hoop calorieën zonder veel inspanning, omdat zweten jouw lichaam best wat energie kost. De warmte werkt rechtstreeks in op je lichaam in plaats van op de omgeving. Ideaal dus om nog wat langer te blijven zitten! Je kunt een infraroodcabine kopen bij Van Dalfsen zon & sauna en eenvoudig in laten bouwen. Het neemt niet veel ruimte in beslag en je hebt enkel een stopcontact nodig!

Soepele spieren

Door de warmte van de infraroodcabine zal de bloeddoorstroming in jouw lichaam soepeler lopen. Dit resulteert weer in soepele spieren en een genezende werking op kwaaltjes. Dit komt met name omdat jouw lichaam helemaal tot rust komt in een infraroodcabine. Ook alle spieren zijn ontspannen. Er wordt door sporters ook veel gebruik gemaakt van infraroodcabines, omdat het de kans op blessures vermindert. Het is dan ook best normaal dat een sporter zich voor een activiteit even opwarmt in de infraroodcabine. 

Stimuleert de bloedsomloop

De warmte van de infraroodcabine zorgt ervoor dat je hart sneller zal pompen en het bloed in je lichaam sneller loopt. Het bloed loopt zelfs door tot in de allerkleinste bloedvaatjes. Doordat je organen beter zijn bebloed ontvangen ze meer voedingsstoffen en zuurstof. Je lichaam maakt door de warmte ook witte bloedcellen aan, welke er weer voor zorgen dat jouw afweersysteem op orde is. Een bezoekje aan jouw eigen infraroodcabine zorgt dus voor een optimale gezondheid!

Vermindert stress

Als je veel stress ervaart, kan een tijdje doorbrengen in een infraroodcabine echt een opluchting zijn. Door het ontspannende effect dat je ervaart, komt je geest veel meer tot rust. Ook eventuele symptomen van stress, zoals hoofdpijn of gespannen spieren zullen sneller verdwijnen. Zo heeft het ook een helend effect op mensen die lijden aan bepaalde spierziektes. Infraroodtherapie zal de pijn verminderen en maakt de spieren minder stram.