Een huis kopen of een huis huren dit blijft een lastige beslissing, beide opties hebben zo zijn voordelen en nadelen.

 

Te beginnen met het kopen van een huis, dit is waarschijnlijk de grootste aankoop van je leven. Je bent in één keer een klap geld kwijt, de waarde van je huis kan dalen, je kunt minder makkelijk verhuizen en je moet je eigen huis onderhouden. Dit zijn kort opgesomd de nadelen die kleven aan het kopen van een huis, er zitten ook een heel aantal voordelen aan het kopen van een huis. Je hebt namelijk na 30 jaar niet alleen een hypotheekvrij huis, maar je hebt ook nog het vermogen in het huis tot jouw beschikking. Daarom kunt u het kopen van een huis ook zien als een lange termijn investering. Ook kunt u van uw koophuis een echt ‘thuis’ maken je hebt namelijk alle vrijheid om te doen en laten met het huis wat je wilt.

 

Op de lange termijn is het kopen van een huis dus voordeliger dan het huren van een huis. Ook gaan jaarlijks per 1 juli de huren van huurhuizen omhoog, het gaat vaak om kleine percentages maar met een jaarlijkse verhoging kan het flink oplopen.

Zelf heb ik mijn eerste huis gekocht met behulp van een makelaar uit Tubbergen. Dit is mij erg goed bevallen, ze hebben een groot bereik en konden zo precies voldoen aan mijn woonwensen.

 

Zonnepanelen een goede investering?

Een andere investering die ik heb gedaan na het kopen van mijn huis, is de aanschaf van zonnepanelen. Dit heb ik gedaan bij een bedrijf uit Losser. Zij konden mij precies vertellen hoeveel zonnepanelen mij zouden opleveren en na hoeveel jaar ik de zonnepanelen terugverdiend heb. Ik zou namelijk de zonnepanelen terugverdienen binnen zeven jaar. Daar bovenop kwam voor mij nog is de keuze om duurzamer te gaan leven hier kunnen zonnepanelen ook goed aan bij dragen.