Ben je bezig met het aanleggen van je tuin en ben je op zoek naar bestrating, maar ben je benieuwd wat voor tuinbestrating er precies in je budget past? Dan is het een goed idee om eens naar de verschillen tussen A- en B-keus te gaan kijken. Het is namelijk niet per se nodig om enorm veel geld uit te geven aan luxe bestrating voor in je tuin. Je kunt ook kiezen voor de zogenaamde B-keus tuinbestrating, die van mindere kwaliteit is en daardoor tegen een gereduceerd tarief wordt aangeboden. Meer weten over de mogelijkheden? Lees dan vooral verder over de verschillen tussen deze typen tuinbestrating.

 

Tuintegels: wat zijn de opties en kosten

Net zoals je in je huis een keuze maakt over de vloer die je gaat leggen, is het bij je tuin ook van belang wat voor tuintegels je kiest. Deze bepalen namelijk de sfeer, waardoor het belangrijk is welke soort je kiest. Er zijn een groot aantal opties op de markt en je kunt kiezen voor verschillende formaten, kleuren en materialen, die je overigens ook nog met elkaar kunt combineren. Aan de verschillende materialen hangt ook een ander prijskaartje, waardoor een natuurstenen tegel vaak een stuk duurder is dan een betonnen tuintegel.

Bij het kiezen is het belangrijk wat voor sfeer je in de tuin wilt creëren, zoals een romantische tuin met bruintinten of een moderne tuin met grote stenen in grijstinten. Om extra nadruk te leggen op het terras met de tuintegels raden we overigens aan om een tuinmuur te maken. Om het prijskaartje van de tuinmuur laag te houden, zodat je dit kunt gebruiken voor de tuintegels, raden we aan om de tuinmuur zelf te maken. Via de voorgaande link vind je alle nodige informatie om dit helemaal prijsbewust zelf aan te pakken.

Wat is B-keus bestrating precies?

Het verschil tussen de A- en B-keus bestrating voor je tuin is de kwaliteit van de tegels. De kwaliteit van de B-keus is van mindere kwaliteit, aangezien er bijvoorbeeld kleine beschadigingen zoals haarscheurtjes te zien zijn. Ook kan het zo zijn dat er verschillen zit in de kleur van de B-keus of hebben de tegels niet allemaal precies dezelfde maat. Het grote voordeel van de B-keus tuinbestrating is echter dat het een stuk goedkoper is, en vaak zelfs een prijs van 40% lager hebben dan de A-keus. Wil je daarom tuinbestrating voor een gunstigere prijs? Vind hier de beste B-keus bestrating om te gebruiken bij jouw project in de tuin.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je gaat beginnen met het bestraten van je tuin en tegels wilt gaan aanschaffen, is het belangrijk om te weten welke soorten tegels je waarvoor precies kunt gebruiken. Een terras kun je bijvoorbeeld gaan betegelen met stenen van zo’n 4 centimeter dik, terwijl er voor een oprit minstens een dikte van 6 centimeter wordt geadviseerd. Let er ook op bij het bestellen van B-keus bestrating dat er door de lagere kwaliteit wat uitval kan zijn, waardoor het slim is om bij het aanschaffen minstens 10% extra tegels te bestellen dan dat je denkt nodig te gaan hebben.