Om uit te leggen wat een schroeffundering is zullen we eerst een stapje terug moeten doen en ons verdiepen wat “normale” fundering is. Fundering of fundament in een constructie of een deel van een gebouw wat er voor zorgt dat de krachten van buitenaf worden overgedragen aan de ondergrond.

 

Krachten die ontstaan van buitenaf moet je denken aan een pak sneeuw op het dak, veel wind en algemene belasting zoals het gewicht van dakpannen etc. Schroefpalen is een soort van fundering, dit is de meest makkelijke en snelle manier van fundering. Een schroefpaal draai je gemakkelijk de grond in waarbij het gebruik van betonblokken overbodig wordt. Als je deze techniek toepast bij het gebruik van een houten constructie heeft het ook als voordeel dat deze constructie droog blijft en een stuk boven de grond zit. Hierdoor zal het hout niet vochtig worden en veel mindern snel gaan rotten.

Grolsch-Veste-3-650x265

Ook heeft schroeffundering het voordeel dat er geen wachttijden zijn na het aanbrengen. Zit het eenmaal in de grond kan het direct volledig worden belast. Dit is bij conventionele betonfundering wel anders, daar heb je een veel langere uithardt tijd.

 

Bij het installeren van een schroeffundering is het wel zaak dat deze perfect verticaal worden geplaatst. Gebeurd dit niet dan zal zien dat ramen en deuren waarschijnlijk niet perfect sluiten. Daarom adviseren wij altijd om een specialist in te schakelen.