Is het tijd voor een nieuw glas voor je Velux dakraam? In deze blog vertellen we je alles over Velux dakramen en het vervangen van een Velux dakraam.

 

Wat is een Velux dakraam?

Een Velux dakraam is een raam dat in het dak is geïnstalleerd. Het is een ideale manier om licht en frisse lucht in een kamer te brengen. Ook zorgt het ervoor dat je kamer er ruimer uitziet. Helaas kan het glas van een Velux dakraam na verloop van tijd gaan beschadigen of barsten. Wanneer dit gebeurt, moet het glas worden vervangen.

 

Hoe vervang ik het glas van een Velux dakraam?

Wil je Velux dakraam glas vervangen? Het glas van een Velux dakraam kan op verschillende manieren vervangen worden. In de meeste gevallen is het eenvoudigste om het glas te laten vervangen door een professional. Dit is echter niet altijd mogelijk of wenselijk. In sommige gevallen kan het glas ook door de consument zelf worden vervangen. Het is dan wel belangrijk om te weten hoe dit moet worden gedaan.

 

In de meeste gevallen is het vervangen van het glas van een Velux dakraam eenvoudig. Er zijn echter wel enkele aandachtspunten waarmee rekening gehouden moet worden. Zo moet er bijvoorbeeld rekening gehouden worden met het soort glas dat in het dakraam zit.

 

Welke soorten glas zijn er beschikbaar voor een Velux dakraam?

Als je een Velux dakraam hebt, dan heb je geluk. Dit type dakraam is namelijk verkrijgbaar met verschillende soorten glas, zodat je altijd iets kunt vinden wat bij jouw woning of kantoorpand past. In deze blog gaan we kort in op de verschillende soorten glas die er beschikbaar zijn voor een Velux dakraam.

 

Er zijn twee soorten glas beschikbaar voor een Velux dakraam: standaardglas en isolatieglas. Standaardglas is goedkoper dan isolatieglas, maar het is minder isolerend. Dit betekent dat er meer warmte van buiten naar binnen kan stromen en dat er meer geluid door het raam naar binnen kan komen. Isolatieglas is daarentegen duurder, maar het is veel beter

Het vervangen van het glas van een Velux dakraam is niet goedkoop. De kosten zijn ongeveer €250 per m2. Dit is inclusief BTW, maar exclusief montagekosten.

 

Aan de slag

Vervangen van het glas in een Velux dakraam is een klus die je relatief makkelijk zelf kunt uitvoeren. Je hebt alleen wat gereedschap en een paar materialen nodig. Het is belangrijk om de juiste maatglas te bestellen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je alles goed uitvoert, bespaar je flink wat geld door het glas zelf te vervangen. Denk je er niet uit te komen? Schakel dan een specialist in!