Heb je asbest in je huis gevonden? Dan wil je het vast laten verwijderen. Maar hoeveel kost zoiets nou, en hoe herken je asbest nou eigenlijk? Lees snel verder als je antwoord op deze vragen wil!

 

Hoe weet ik of er asbest in huis zit?

Asbest kun je met het blote oog niet altijd herkennen. Hiervoor is het belangrijk om een rapport op te laten stellen. Wel zijn er een aantal plekken in huis waar veelal asbest in zit. Dit geldt voor huizen van voor 1993. Een aantal plekken waar je op kunt letten zijn: riolering van woningen, kachelplaten, vinyltegels, imitatiemarmer in vensterbanken, en isolatie om leidingen. Ook buiten het huis kun je kijken naar verschillende plekken. Golfplaten op het dak van de schuur, dakleien, asbestplaten in schoorstenen en gevels en schoorstenen zelf. Om het zeker te weten zul je een expert moeten inschakelen.

 

De kosten van asbest verwijderen

Wat kost asbest verwijderen? Dat verschilt.

De prijs is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Het grootste gedeelte van het geld gaat naar de verwijdering van het asbest. Een deel van de kosten zit in de inventarisatie. Het overige deel zit in het afvoeren van asbest, maar ook andere kosten zoals voorrijkosten.

 

Verschillende factoren

Kosten van het verwijderen van asbest zijn afhankelijk van verschillende factoren. Dit ligt aan de grootte van de ruimte, hoe groter hoe duurder. Maar het ligt ook aan wat je verwijdert. Het verwijderen van golfplaten is bijvoorbeeld weer goedkoper dan asbest uit een ruimte verwijderen. Voor de precieze kosten kun je het best een offerte aanvragen bij een specialistisch sloopbedrijf.

 

Kosten besparen

Je kunt wel geld besparen door bijvoorbeeld het afval zelf af te voeren. Ook is het goedkoper om een asbestverwijderaar uit de buurt te zoeken, hiermee bespaar je flink op de voorrijkosten.

 

Ga dus op zoek naar een goede asbestverwijderaar bij jou in de buurt en laat een rapport op stellen. Dan weet je zeker of je asbest hebt, en kun je een offerte opstellen. Veel succes bij de zoektocht en hopelijk ben je snel van asbest af!