Ben je van plan om te verhuizen naar Spanje en alles in Nederland achter te laten? Dan moet er een hoop geregeld worden voordat je dit avontuur aan kan gaan. We sommen hier een aantal dingen op waar je op moet letten voordat je naar het buitenland gaat verhuizen.

 

Waar ga je wonen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je wil gaan wonen. Als je al duidelijk je zinnen hebt gezet op Spanje, dan ben je er nog niet. Wil je bijvoorbeeld een huis aan de kust of in het binnenland? Heb je werk in een grote stad? Of ga je in alle rust van je pensioen genieten aan de Costa del Sol?

 

Wat gaat het kosten?

Voordat je de stap maakt, moet het kostenplaatje helemaal duidelijk zijn. Wat kost een huis of appartement in Spanje? Dit kan ook per stad nogal verschillen. Daarnaast zijn er ook altijd nog bijkomende kosten voor reizen en verhuizen of verbouwen en de inrichting van het huis nodig.

 

Is er hulp nodig bij verhuizing?

Bij een verhuizing in eigen land schakel je vaak ook al de hulp van verschillende bedrijven in. Zo maak je meestal gebruik van een makelaar, een hypotheekadviseur of een verhuisbedrijf. Bij een verhuizing naar het buitenland is alles nog iets ingewikkelder. Je kunt daar minder snel naartoe om een huis te bezichtigen en je weet meestal minder van de taal en cultuur. Het is daarom aan te raden om een makelaar in de hand te nemen die werkzaam is in het gebied waar je naartoe wilt verhuizen. Zij hebben alle nodige kennis en kunnen gemakkelijk een passend onderkomen voor je vinden. Wanneer je naar Spanje wilt verhuizen kun je Villa Nova Real Estate inschakelen.

 

Wat moet je opzeggen in Nederland?

Wanneer je niet meer in Nederland woont, zijn er natuurlijk ook zaken die je op moet zeggen. Waarbij je normaal misschien verschillende abonnementen over kan zetten op je nieuwe adres, zoals internet/tv en energie, zul je nu waarschijnlijk alles helemaal op moeten zeggen. Natuurlijk is het ook belangrijk om bij de juiste overheidsinstanties door te geven dat je naar het buitenland gaat verhuizen.

 

Wat neem je mee en hoe krijg je het op bestemming?

Omdat een verhuizing naar het buitenland nogal wat werk met zich meebrengt moet je goed nadenken over wat je mee wilt nemen en wat je in Nederland achterlaat. Huur je een verhuisbedrijf in om al je meubels en spullen mee te verhuizen of ga je voor een nieuwe start en schaf je alles aan in Spanje?

 

Dit zijn allemaal dingen om goed rekening mee te houden en over na te denken voordat je de stap maakt om in Spanje te gaan wonen. Heb je alles op een rijtje dan kan het avontuur beginnen!