Beschik je over een woning met poreuze muren? In gemetselde constructies kunnen er namelijk gemakkelijk de nodige vochtproblemen ontstaan. Denk hierbij vooral aan de buitenmuren. Wanneer het metselwerk niet meer waterdicht is zal het vocht gemakkelijk door het metselwerk naar binnen komen. Het is daarna ook van belang om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. alphavochttechniek.com kan je hierbij helpen.

 

Wat kan doorslaand vocht veroorzaken?

Zoals eerder aangegeven komt doorslaand vocht het vaakst voor bij een poreuze gevel. Een muur is van nature eigenlijk al poreus. Normaal gesproken zal het vocht wat in de muur trekt namelijk weer verdampen. Het probleem zet hem dus echter dan in het verdampen. Wanneer de muur wat verouderd wordt of slecht onderhouden is, zal de muur niet meer voldoende drogen. Dit kan echter verschillende oorzaken hebben:

  • Beschadiging aan de muren: bij beschadiging kan het vocht gemakkelijk naar binnen slaan, zo kunnen de scheuren in de muren groter worden waardoor het doorslaand vocht ook groter wordt.
  • Muur kan niet meer ‘ademen’: zijn er ver-en pleisterlagen aangebracht? Dit kan er namelijk ook voor zorgen dat de muur niet meer kan ademen en hierdoor dus ook het aanwezige vocht niet meer verdampen.
  • Vochtplekken rondom de ramen: vind je vochtplekken rondom het raam, dan kunnen de kieren en zwakke plekken hier rondom weleens de oorzaak zijn. Dit moet dan worden verstevigd of lekdorpels worden geplaatst.

Doorslaand vocht in de kelder

Een plek waar vaak sprake is van doorslaand vocht is de kelder. De gemetselde wanden kunnen namelijk ook poreus worden. Het doorslaande vocht kan dan vervolgens worden veroorzaakt door regenwater als het grond water. Het regenwater kan dit echter dus wel verergeren, doordat dit vervolgens naar het grondwater zakt.

 

Schakel een expert in

Denk je doorslaand vocht te herkennen? Dan is het belangrijk dit door een expert te laten inspecteren. Aan de hand hiervan kan deze een offerte op maat maken, waardoor je exact wat het kost om dit probleem te verhelpen. Kies daarbij wel altijd voor een permanente oplossing. Dit zal je namelijk op de lange termijn veel geld besparen.