De meest voorkomende plek voor een wespennest is een muur. Het is daarnaast ook een erg vervelende plek: het nest is bijna niet zichtbaar. U kunt alleen zien hoe er veel wespen in of rond uw woning, tuin of bedrijfspand vliegen. Hoe komt zo’n wespennest daar eigenlijk? Nog belangrijker: Hoe komt u ervan af? Lees verder en kom erachter wat u kunt doen bij een wespennest in de muur.

 

Hoe komt een wespennest in de muur terecht?

Een wespenkoningin heeft in het begin van de lente uw muur uitgekozen en begint haar nest daar te bouwen. Waarom? Het is er beschut, door en daarom dus veilig. Daarnaast is het een mooie toegangsweg door een open stootvoeg of een gat in de muur. Die opening wordt namelijk gebruikt door de werksters om in en uit het nest te vliegen.

 

Kan ik zelf dit wespennest verwijderen?

Het liefste wilt u de muur openbreken met een zware hamer en ook het wespennest te lijf gaan. Dit kunt u natuurlijk doen, het gevolg is alleen wel dat er honderden wespen tegelijk u als doelwit zien en u gaan aanvallen. Daarnaast is uw muur ook nog eens kapot, dit kan anders.

 

Het is daarnaast ook niet handig om het gat te dichten. Omdat de wespen dan in de val zitten, zullen ze in paniek raken en aan alles om hun heen gaan knagen om zo te kunnen ontsnappen. Dit lukt ze dan ook altijd, hier staan ze bekend om. Is het ze gelukt? Nu kunnen ze zichzelf over in uw huis verspreiden.

 

Hoe wordt een wespennest in de muur verwijdert?

Een bestrijder gebruikt gif (wespenpoeder) en spuit dit door de openingen. Zo sterft het nest binnen een paar dagen uit. Het gif kan ook via andere openingen in de muur worden ingebracht, zolang het nest maar wordt bereikt. Wilt u een wespennest in de muur in de toekomst voorkomen? Sluit dan de stootvoegen met bijenbekjes af, zo kunnen wespen zich niet meer naar binnen dringen.