Als je lekker in je tuin wil genieten voegt een overkapping echt iets toe. Hebt u een terrasoverkapping in Enschede nodig of zoekt u meer degelijke screens in Enschede? Er is in ieder geval genoeg keus in mooie zonwering in Enschede!

 

Bij het bouwen van een terrasoverkapping zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, dat is het onderstaande:

 

Het skelet van de overkapping moet stevig en stabiel zijn, het staat namelijk in weer en wind. Vaak zie je dat hiervoor hout, aluminium voor gebruikt wordt. Als overkapping komt plexiglas of glas vaak terug.

 

Al het gewicht van de overkapping rust op de staanders, zorg dus dat deze stevig staan. Bij voorkeur veranker je deze in het cement, de vuistregel hiervoor is: 2/3 ondergronds en 1/3 bovengronds. Zorg ook dat de poertjes waterpas staan.

 

Zorg ook dat je het hemelwater kan afvoeren. Maak het afdak met een klein afschot er in zodat het water mooi weg kan lopen, sluit hier een regenpijp op aan die naar het riool of regenton gaat.

 

Controleer of je een bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van je overkapping. Als je dit niet van te voren controleert bestaat de kans dat je een boete krijgt en de gemeente je dwingt om de overkapping weer af te breken.

 

window-941625_960_720