Veel mensen schakelen een makelaar in wanneer ze hun huis of appartement willen verkopen. Gewoon omdat ze denken dat dat nu eenmaal zo werkt. Of misschien wordt wel overwogen om zelf de woning te verkopen, maar denkt men de kennis niet te hebben om te weten hoe het allemaal werkt. De verkoop van een woning is immers niet zomaar iets, daar komt best wel wat bij kijken. En uiteraard wil je daar geen fouten bij maken.

 

huis verkopen

 

Een makelaar is echt niet nodig

Toch is het zo dat je heel goed zelf je woning kunt verkopen, die makelaar heb je echt niet persé nodig. Als je bedenkt dat een makelaar gemiddeld 1% van de verkoopprijs van de woning aan je berekent als courtage, dan weet je dat dat uitkomt op een behoorlijk bedrag. Stel dat je appartement voor € 200.000 verkocht wordt, dan dien je de makelaar € 2.000 te betalen. Dit geld kun je besparen door de verkoop in eigen handen te nemen. Behalve de courtage voor de makelaar, is het ook nog zo dat de makelaar vaak gaat voor het hoogste bod, terwijl voor jou mogelijk een snelle verkoop belangrijker kan zijn dan wachten tot het hoogste bod voorbij komt.

 

Zelf je woning verkopen: spannend?

Zoals hierboven al aangegeven: misschien denk je dat je te weinig kennis hebt om de verkoop in eigen handen te nemen. Dat is echter geen probleem, want je hoeft het niet alleen te doen. Als je op Google zoekt naar ‘zelfwoonhuisverkopen‘, dan zul je zien dat je onzekerheid hierover weggenomen kan worden. Zelfwoonhuisverkopen biedt gratis service om je te helpen bij de verkoop van je appartement. Men neemt samen met jou je situatie door en bepaalt dan de werkwijze. Wil je bijvoorbeeld snel je woning verkopen? Dan kunnen zij een bod doen. Ga je daar mee akkoord, dan kopen zij je huis. Dat betekent dat je gevrijwaard wordt van het hele gedoe met een makelaar: steeds bezichtigingen van potentiële kopers en in spanning wachten op een bod bijvoorbeeld. Daarnaast bepaal je in overleg met Zelfwoonhuisverkopen zelf de datum van de overdracht, dus je hoeft niet direct het huis uit als dat niet goed uitkomt. Je kunt zelfs je appartement verkopen en voor enige tijd terughuren. Ook heeft men experts in huis die je huis kunnen taxeren, dus dan weet je zeker dat je huis verkocht wordt voor de prijs die het waard is.

 

Alles is mogelijk

Het moge duidelijk zijn uit bovenstaande dat zelf je appartement of woning verkopen helemaal niet moeilijk is en zelfs voordelen biedt boven een makelaar:
• De service is gratis, dus je spaart de kosten uit die je voor een makelaar zou betalen.
• Indien gewenst, kun je je huis snel verkopen.
• Je bepaalt zelf de overdrachtsdatum.
• Je kunt, indien gewenst, je huis huren na verkoop. Dit kan zijn voor een overbruggingsperiode, maar ook voor een langere tijd.
• Als je onverhoopt in een situatie komt dat je huis mogelijk per executie verkocht gaat worden, dan kan een snelle verkoop dit voorkomen. Ook dit is een mogelijkheid bij Zelfwoonhuisverkopen.

 

huis snel verkopen