Veiligheid is een breed begrip. Om je thuis zo veilig mogelijk te voelen zijn er aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bij veiligheid aan je woning aan inbraakveiligheid, bliksem veiligheid en storm veiligheid. In deze blog lees je hoe jij je woning een stuk veiliger maakt.

 

Bliksem

Om je woning veiliger te maken voor een eventuele blikseminslag is het in Nederlands zelfs verplicht om een aardpen te slaan in je woning. Een aardpen is verplicht sinds jaren ‘70. Als je een woning hebt wat voor 1970 is gebouwd is het verstandig om te controleren of je een goed werkende aardpen hebt in je woning. Zo’n aardpen zorgt ervoor dat de ontsnappende stroom wat ontstaat door bliksem de aarde in geleid wordt. Een aardpen voorkomt dus overspanning bij een kortsluiting, wat voorkomt dat er brand ontstaat.

 

Inbraak beveiliging

Om je woning te beveiligen tegen inbraak is het verstandig om eens de tijd te nemen om rond je woning te gaan lopen als een inbreker. Doe dit zowel overdag als in avond. Noteer hierbij alle zwakke punten van de woning. Vraag als het mogelijk is een deskundige om hulp. Verbeter vervolgens alle punten op je lijst. We raden aan om al je sloten te vervangen na een verhuizing. Vervang je ramen met dubbelglas als je nog enkel glas hebt.

 

Smart devices

Tegenwoordig is je woning beveiliger simpeler dan ooit tevoren. Dit komt door het aantal slimme apparaten wat de laatste tijd op de markt verschijnt. Met slimme apparaten zijn er geen meter lange kabels meer nodig. Met je smartphone bekijk je gemakkelijk wat er reilt en zeilt in je woning. 

 

Met een slimme deurbel zie je bijvoorbeeld via je telefoon of een hub wie er voor de deur staat. Dit is natuurlijk ontzettend handig als je niet thuis bent. Een slimme deurbel biedt namelijk de mogelijkheid om op afstand te praten met de aanbeller, ongeacht waar je je bevindt. Dit is super handig als er een pakketje wordt bezorgd. 

 

Verder bestaat er een slot waarmee je met je telefoon de deur open maakt. Hierdoor maak je sleutels overbodig en de kans dat het slot wordt opengebroken nihil.

 

Ga je een avondje weg en wil je doen lijken dat je gewoon thuis bent? Dat kan door slimme verlichting. Via een schema laat je de lampen aan gaan, zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Handig als je op vakantie gaat. 

 

Dit waren onze tips om jouw woning een beetje veiliger te maken.