Het wordt in Nederland steeds warmer en het gebeurt regelmatig dat we in de zomer te maken krijgen met een heuse hittegolf. De toenemende temperatuur is natuurlijk geen goede ontwikkeling en in de zomer is het soms ongemakkelijk om ‘s avonds in slaap te komen door de warmte.

De warmte in Nederland is daarnaast vaak een soort warmte met een hoge luchtvochtigheid, waardoor muggen en beestjes zeer goed gedijen. Wanneer je als het afkoelt je huis probeert te ventileren, is het resultaat dan ook vaak dat je tal van steekbeesten en muggen binnenlaat die je vervolgens ’s nachts uit je slaap houden. Gelukkig is hier een relatief eenvoudige oplossing voor in de vorm van een plissé hordeur.

Kwaliteit van plissé hordeuren is beter dan ooit

De plissé hordeuren van nu zijn aanzienlijk beter dan een aantal jaren geleden. Het belangrijkste aan de deur, is uiteraard de hor zelf. In bijna alle gevallen heeft de hor een zwarte of in ieder geval donkere kleur die niet alleen strak en mooi staat, maar ook nog een functie heeft.

Een donkere kleur werkt namelijk zonwerend en het is dan ook aan te raden om zelfs wanneer de buitendeur dicht is ook de hor gesloten te houden om de temperatuurstijging binnen minder snel te laten gebeuren. Het materiaal van de hor is fiber, wat zeer elastisch is en daardoor altijd strakgetrokken staat bij een gesloten deur en daarnaast ook goed bestand is tegen een stootje en iet snel zal scheuren.

Voor de beste kwaliteit koop je bij een speciaalzaak

Wanneer je kiest voor een plissé hordeur dan zijn er tal van plekken waar je terecht kan. Sommige woonwinkels hebben meer keuze dan de andere, maar voor de beste hordeuren kun je bij een speciaalzaak terecht.

De meeste van deze speciaalzaken hebben bovendien een webshop, zodat je locatie in Nederland minder relevant is en je gewoon vanuit je huis kan bestellen wat je nodig hebt. De monteurs van het betreffende bedrijf zullen vervolgens de deur bij je thuis komen installeren. Tegenwoordig is het mogelijk om hordeuren op maat te laten maken en kun je deze ook voor een schuifpui of een raam laten plaatsen.